*Nettavisen* Nyheter.

- Drept på funnstedet

Foto: Arne Lutro, TV 2 Nettavisen

FØRDE (TV 2 Nettavisen): - Det er mye som tyder på at dette er åstedet. Det sa kriminaltekniker Tom Luka fra Kripos da retten i dag fikk se bilder fra funnstedet.

02.02.05 13:31

Da kriminalteknikerne viste bilder fra åstedet og obduksjonen, fulgte den drapstiltalte Øyfred Standnes svært nøye med.

Bilder av Anne Slåtten på åstedet og fra obduksjonen på Gades institutt i Bergen ble onsdag morgen vist i Fjordane tingrett i Førde. Dommere, aktoratet, forsvarere og tiltalte fikk bildene vist på et stort lerret.

Den drapstiltalte Øyfred Standens satt hele tiden vendt mot skjermen og holdt blikket festet mot bildene. Kun en gang lente han seg over og hvisket noe til den ene forsvareren.

- Dette er åstedet
Familien til Slåtten valgte å forlate rettssalen da vitnene Tom Luka og Lars Gjertsen fra Kripos' gjennomgikk funn på den avdøde og åstedet.

Bildene viste at Slåtten ble funnet med klærene delvis av. Hun lå med magen bar, etter at jakken var dradd opp på magen. I den ene hånden hadde hun et hårlokk fra sitt eget hår og rundt armen hang fremdeles vesken.

Kriminaltekniker Luka var bestemt på at stedet hvor Slåtten ble funnet var det samme stedet som hun var blitt drept. Forsvarer Blikra har tidlig i saken lansert at Slåtten kan ha blitt flyttet eller dradd inn til funnstedet. Dette var Luka uenig i.

- Jeg har flere momenter som etter mitt syn tyder på at dette er åstedet. Hun har vesken rundt armen og håret sitt i hånden. Etter mitt syn, hvis hun hadde blitt transportert, ville dette nok ikke vært på samme sted. Det var også blod på en kvist som var Slåttens som tyder på at hun ikke har vært på et annet sted lenge nok til at blodet hadde koagulert, forklarte Luka.

En ødelagt kvist under korsryggen til Slåtten tyder også på at det kan ha foregått en kamp på liv og død mens Slåtten lå på rygg.

Unødvendig å analysere mer
Forsvarer Blikra har også krevd at flere biologiske spor fra åstedet skal bli analysert, noe han ikke har fått medhold for. Totalt dreier dette som om rundt 85 funn av hårstrå.

Luka mente at det ikke var nødvendig å gjennomføre flere analyser av hårstrå, da dette kan stamme fra tilfeldig forbipasserende.

- Det ville vært å foreta overundersøkelser å analysere alle disse sporene. Vi har ikke gjort andre funn enn dem som er analysert som kan knyttes til handlingen, sa Luka.

TV 2 Nettavisen følger rettssaken i Førde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.