RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drepte fembarnsmor - tente på

Politiet mener den 45 år gamle haldenseren drepte sin tidligere kone, for så å tenne på boligen. Nå blir han trolig drapstiltalt.

Kvinnen var opprinnelig fra Iran. Tre uker før brannen i kvinnens hus anmeldte hun sin fraseparerte ektemann for trusler, og han ble ilagt besøksforbud. De to hadde tre barn sammen. Kvinnen hadde i tillegg to voksne barn fra et tidligere forhold.

Etterforskningen etter dødsbrannen på Karrestad i Halden er nå avsluttet. Politiet venter kun på noen tekniske rapporter. Siktelsen er skrevet og sendes statsadvokaten for gjennomgang, melder NRK Østfold.

45-åringen blir trolig siktet etter straffelovens paragraf 233 – drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

- Det er en stygg sak. Det er også grunnlaget for at det er blitt tatt ut en slik siktelse. Drapet er begått på en stygg måte, og gjerningsmannen har tent på boligen i etterkant for å skjule sine spor, sier kriminalsjef Ole Hermansen i Halden til NRK Østfold.

15 års fengsel regnes som minimumsstraff for slike forbrytelser.

Brannen ble meldt til politiet klokken 03.00 natt til torsdag 27. april i år. Da brannvesenet kom til stedet, fant røykdykkere en død person inne i huset, som viste seg å være mannens eks-kone. 45-åringen ble varetektsfengslet rett etter hendelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere