RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drepte for å unngå voldtekt

Sist oppdatert:
En 21 år gammel kvinne står i dag tiltalt for å ha drept en mann med kniv. Selv hevder hun at det var selvforsvar.

I mars i fjor var kvinnen hjemme hos en venn i Tromsø da han, ifølge henne selv, forsøkte å voldta henne. Kvinnen fikk fatt i en kniv og stakk mannen en rekke ganger i brystet og ryggen. Ett av stikkene traff mannens hovedpulsåre og han døde kort tid senere av forblødning.

Mandag starter rettssaken mot kvinnen som er tiltalt for å ha forvoldt en annens død.

- Hun har uttalt, og det står hun fast på, at det var en nødvergesituasjon der hun fryktet for livet. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken noe mer nå, sier kvinnens forsvarer, advokat Joar Berg Henjum, til TV 2 Nettavisen.

I avhør skal kvinnen ha forklart at hun så på mannen som en venn og skal aldri før ha opplevd liknende voldtektsforsøk fra den avdøde. Henjum ønsker ikke å kommentere voldtektspåstandene og understreker at det var hennes forrige forsvarer som kom med disse opplysningene til pressen i forbindelse med varetektsfengslingen av kvinnen.

Den avdøde var domfelt for både narkotika, vinnings- og voldssaker tidligere. Også den tiltalte kvinnen er domfelt for liknende forhold. Begge tilhørte et kriminelt miljø.

- Hun har hatt det veldig tøft, helt siden det skjedde. Både i forhold til det hun er utsatt for og den situasjonen hun selv er kommet i, sier Henjum til TV 2 Nettavisen.

– Vi har mistet en sønn og en bror. Hans datter har mistet sin far. Han vil ikke være her for å forklare hva som skjedde den aktuelle natten. Det er utrolig tungt, sier Rita Josefsen, søster av drepte Edvin Carlos Josefsen, til Bladet Tromsø. Hun sier at familien i dag vil oppleve det som grusomt å stå ansikt til ansikt med kvinnen som tok livet av broren hennes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere