RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drepte for legeattest

Sist oppdatert:
Kamel Mellah, som er pågrepet for drapet på lege Stein Sjaastad (59), hadde fått avslag på asylsøknaden. Han oppsøkte 59-åringen på jakt etter legeattest.

Mannen politiet i Oslo pågrep onsdag kveld, 37 år gamle Kamel Mellah fra Algerie, hadde bodd i Norge i halvannet til to år da han for kort tid siden fikk han avslag på asylsøknaden. Norske myndigheter hadde allerede kontaktet den algeriske ambassaden i Stockholm for å ordne med utsendelse.

Det forteller kilder i det algeriske miljøet til TV 2 Nettavisen.

Norske myndigheter inngikk før nyttår en avtale med den algeriske ambassaden i Stockholm for tilbakesending av asylsøkere i Norge.

- Ville ha legeattest
Avslaget skal ha gått tungt inn på 37-åringen som gav tydelig uttrykk for å være veldig sliten. Så sent som tirsdag var han i kontakt med flere venner og ba om råd for hva han skulle gjøre for å bli i Norge.

- Han skal ha hatt psykiske problemer og fortalte at han ville oppsøke lege for å få en erklæring om at han måtte få bli. Denne planla han så å bruke til å klage på avslaget overfor UDI, sier en person som kjenner 37-åringen.

Onsdag ble han vitne til at kameraten ble etterlyst for drapet på lege Stein Sjaastad. Bevæpnet med en kniv skal han ha oppsøkt Centrumsklinikken i Oslo og gått til angrep på legen og hans sekretær.

Algerieren TV 2 Nettavisen har snakket med prøvde onsdag å ringe sin etterlyste kamerat på mobiltelefonen, uten å få svar.

- Både han og jeg bor ulovlig i Norge. Vi skal begge sendes ut innen kort tid. Jeg drar frivillig, men min kamerat ville ikke dra. Hans håp var å få en attest, sier mannen til TV 2 Nettavisen.

Advarte helsepersonell
Etter det TV 2 Nettavisen erfarer skal 37-åringen ha oppsøkt lege Stein Sjaastad for å få en slik attest. Hvorvidt han fikk avslag på en slik attest er foreløpig uklart.

Politiet valgte onsdag kveld å gå ut med en advarsel til annet helsepersonell etter at Mellah skal ha oppført seg truende mot flere helseansatte tidligere.

Rundt klokken 12.30 onsdag gikk det helt galt. Sjaastads sekretær ble truet med kniv, men slapp unna dramaet uten fysiske skader. Sjaastad ble derimot stukket flere ganger med kniv i brystregionen og halsen.

Sjaastad var død før politiet kom til stedet.

Parallell til Kato Air
Det er ikke første gang en algerier går amok mot uskyldige mennesker i Norge etter å ha fått avslag på asylsøknaden.

I slutten av september 2004 gikk 34 år gamle Ibrahim Bouteraa amok med øks i Kato Airs fly fra Narvik til Bodø. Han hadde nylig fått avslag på sin søknad og skulle sendes ut av Norge.

Under økseangrepet ble begge pilotene skadd. Flyet var kun sekunder fra å treffe bakken da passasjerene fikk overmannet algerieren og pilotene gjenopprettet kontroll over flyet.

Kilder i det algeriske miljøet TV 2 Nettavisen har snakket med, trekker klare paralleller mellom Kato Air-tragedien og onsdagens legedrap i Oslo.

- Jeg tenkte med en gang på Kato Air da jeg hørte om dette, sier en til TV 2 Nettavisen.

Ibrahim Bouteraa ble dømt til 15 års fengsel for øksedramaet og soner for tiden i Trondheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere