RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

- Drepte mamma (77)

Sist oppdatert:
Sønnen til kvinnen som ble funnet død i Oslo natt til mandag, er siktet for forsettlig drap.

Det opplyste Oslo-politiet på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

- I går kveld klokken 23.12 kom det varsel fra en trygghetsalarm. Vakter fra Hjelp24 rykket ut til en adresse på Haugenstua og fant da en død kvinne, sier politiinspektør Terje Kristiansen.

En halv time senere var politiet varslet, og de reiste straks til stedet. Det ble umiddelbart satt i gang en bred taktisk og teknisk etterforskning.

- Drept
- Omstendigheten på åstedet indikerte at kvinnen var blitt drept, sier Kristiansen til Nettavisen. Han vil ikke si noe mer om åstedet, eller hvordan vedkommende er drept.

- Det var ikke tegn til innbrudd. Kvinnens sønn, en 48-åring, ble noen timer senere pågrepet i sin bolig på Grorud. Han er nå siktet for forsettlig drap, sier Kristiansen.

Sønnen er ikke avhørt ennå. Kristiansen vil ikke si for mye om hvorfor mistanken gikk i sønnens retning.

- Politiet har flere informasjoner som ble satt sammen, og som ga skjellig grunn til mistanke. Det la grunnlaget for pågripelsen, sier politiinspektøren til Nettavisen.

Psykiatrisk pasient
48-åringen har en psyktiatrisk forhistorie. Kristiansen sier det er for tidlig å uttale seg om hvilke psykiske lidelser sønnen har blitt behandlet for.

- Ifølge den informasjonen politiet innehar, så har han hatt kontakt med psyktiatrien tidligere, sier Kristiansen til Nettavisen.

På få dager har to kvinner blitt drept av sine sønner. Begge mennene skal ha hatt en psykiatrisk forhistorie. Fredag ble en 21 år gammel mann siktet for drapet på sin mor (56).

- Et samfunnsproblem
Terje Kristiansen sier til Nettavisen at de to sakene ikke har noen sammenheng, men at de likevel har likhetstrekk.

- Begge de siktede har bakgrunn fra psykiatrien. Dette er ikke noe nytt, men når to saker kommer såpass tett, så forsterkes jo inntrykket, mener politiinspektøren.

Han mener at det er problematisk at slike gjerningsmenn blir fengslet uten å få tilstrekkelig oppfølging fra helsevesenet.

- Folk som er involvert i alvorlige voldssaker som denne, hvor fagfolk anbefaler at de får oppfølging av helsevesenet, blir sittende i politiets forvaring fordi det ikke er plass på helseinstitusjonene. Det er et samfunnsproblem, mener Kristiansen.

195340

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere