RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2 Nettavisen

- Drepte pappa av barmhjertighet

Sist oppdatert:
37-åringen som er siktet for å ha drept sin 80 år gamle far, hevder han begikk et barmhjertighetsdrap. Men det er ikke funnet bevis for at faren ville dø.

- Vi vet foreløpig ikke om det ligger noe skriftlig eller muntlig ønske bak, sier 37-åringens advokat, Bjørn Nærum, til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Telemarksavisa (TA) levde 80-åringen et liv lenket til en rullestol.

Politiet er uenig i at 37-åringen tok livet av sin far av barmhjertighet.

- Det finnes ikke holdepunkter for å kalle dette et barmhjertighetsdrap. Da må to parter ha inngått en avtale, og det har vi ingen opplysninger om i denne saken, sier politiadvokat Jon H. Borgen til VG.

- Overlagt
37-åringen er siktet for overlagt drap etter at han skjøt sin far i hodet med en kaliber 22 salongrifle. Deretter ringte mannen og fortalte om drapet . Ved 08.30-tiden mandag morgen meldte han seg for politiet.

Mannen, som er bosatt i Oslo, ble først siktet for forsettlig drap, men etter avhøret ble siktelsen endret til overlagt drap.

Dette fordi 37-åringen i avhør fortalte at han tok livet av faren med vilje og at det var planlagt. Drapsvåpenet tilhørte siktede.

Brøt sammen

Tirsdag be 37-åringen fremstilt for varetekt. Siktede samtykket ifølge NTB til åtte ukers varetekt. Under fengslingsmøtet brøt 37-åringen sammen.

- Han begynte å forklare seg om saken, men så ble det vanskelig. Det skjer ofte i situasjoner som dette, sier Nærum til NTB.

Nærum sier han knytter den lange varetektstiden opp mot sakens alvorlighetsgrad.

Advokaten sier at hans klient er svært nedbrutt.

- Han er absolutt preget av situasjonen, sier Nærum til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere