*Nettavisen* Nyheter.

- Drepte søstrene for æren

Foto: (Foto: Scanpix)

Jentene ville ikke gifte seg, og en hadde fått kjæreste. Det skal være bakgrunnen for trippeldrapet. Her blir broren pågrepet.

03.10.06 07:27

To uavhengige kilder nær familien sier til Nettavisen at trippeldrapet på søstrene Nafisa Shaheen Khan (13), Saadia Shaheen (24) og Sobia Khan (27) skjedde fordi to av jentene ikke ville følge familiens råd i kjærlighetslivet. Den eldste jenta hadde skilt seg. Hennes yngre søster ville ikke gifte seg, og hadde også fått seg en kjæreste i Norge, sier de to personene til Nettavisen.

Se TV 2 Nyhetene her

Broren siktet
Søstrene ble søndag kveld skutt til døde i huset som familien disponerer på Kalbakken i Oslo. Den eldste jenta ble skutt i hodet på badet i andre etasje. De to yngste ble skutt i første etasje. Etter drapet kom den yngste broren til huset. Der så han broren og sine døde søstre. Den eldste broren forlot deretter huset etter en konfrontasjon med broren.

Den 30 år gamle broren ble senere på kvelden tatt nær huset til en annen yngre bror. Han er nå siktet for drapene.

- Vi vet ingenting ennå, det er en tragedie, så vi vet ikke hva som har skjedd, sier den yngre broren til Nettavisen mandag.

Gammel konflikt
Mandag morgen ble det kjent at to av jentene tidligere har blitt knivstukket. Den gang var det fetteren til jentene, som var gift med den eldste av dem, som knivstakk sin kone ni ganger. I dette angrepet ble også den mellomste søsteren stukket. Saken havnet i Oslo tingrett. I dommen står det at kvinnen ikke hadde turt å motsette seg ekteskapet av frykt for faren og den eldste broren.

Etter skilsmissen ble den eldste søsteren kjæreste med en profilert person i det pakistanske miljøet i Oslo. Kvinnen planla også å flytte fra familien, og hadde fått tilslag på kjøp av leilighet på Grorud, melder TV 2.

Kjæreste i Norge
To personer sier til Nettavisen at det også var en konflikt med den mellomste jenta som utløste konflikten. Hun ønsket ikke å gifte seg med en person som var funnet til henne i Pakistan. Den ene kilden sier også at den mellomste søsteren også hadde en kjæreste i Norge som ikke familien hadde godkjent.

Konflikten innad i familien skal ha pågått i lengre tid, og skal være bakgrunnen for drapene. Den 30 år gamle mannen var lederen i familien når faren var borte. Han er en venn av sentrale personer i A-gjengen, og det skal ha vært gjennom disse han skaffet seg skytevåpenet som ble brukt for å drepe jentene.

Personer som Nettavisen og TV 2 har vært i kontakt med, beskriver mannen som konservativ, men også som en voldelig person med rusproblemer.

Spesialister på æresdrap er koblet inn i saken, men politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt sa tidligere mandag at man ennå ikke kjenner til motivet for handlingen.

Samarbeider
Politiet sa til VG mandag kveld at mannen nå har begynt å snakke med politiet, og at han samtykker til innhenting av opplysninger.

30-åringen besvimte i politibilen like etter at han ble arrestert, og ble deretter kjørt til sykehuset. Mannen er ikke formelt avhørt, men har altså innledet dialog med politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.