*Nettavisen* Nyheter.

- Drepte ved et uhell

Foto: Tom Arild Støle, Fædrelandsvennen / SCANPIX

Han knivstakk samboeren (29) i nakken, ryggen og brystet en rekke ganger. 26-åringen hevder det var et uhell.

Mandag starter rettssaken mot 26-åringen fra Flekkefjord i Lister tingrett. Mannen er tiltalt for å ha drept sin samboer under et basketak 2. februar i fjor. Ifølge tiltalen skal han også ha utsatt samboeren for grov mishandling og truet henne på livet med kniv ni måneder før drapet.

- Uhell
Til tross for den alvorlige tiltalen, håper 26-åringen å slippe billig.

- Han erkjenner ikke straffskyld for drapet og sier at han selv ble angrepet av samboeren. Drapet var ifølge min klient et uhell, sier mannens forsvarer, advokat Harald Stabell til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Stabell skjedde drapet under et basketak mellom de to hjemme i huset deres i Kvinesdal i Vest-Agder

Da politiet kom til stedet først en time senere, valgte de å holde tilbake ambulansepersonellet i en halv time fordi de var usikker på om det var trygt å gå inn.

Da de endelig slapp inn, var den 29 år gamle kvinnen død. Ifølge tiltalen var kvinnen stukket med kniv en rekke ganger i nakken, ryggen, brystet og hjertet. Tiltalte ble også påført et knivstikk i høyre arm og måtte fraktes til sykehuset for behandling etter pågripelsen.

Knivstakk som 14-åring
Påtalemakten ønsker nå å dømme mannen til forvaring i minst 12 år på grunn av gjentakelsesfare.

Det er ikke første gang 26-åringen er involvert i en knivstikking. Da han var 14 år gammel knivstakk han en 48 år gammel sambygding. På dette tidspunktet var han imidlertid under kriminell lavalder og saken kom aldri i retten.

- Mishandlet samboer
Ifølge tiltalen som nå skal opp i retten, skal mannen i mai 2004, nøyaktig ni måneder før drapet, helt uprovosert ha slått samboeren i kroppen, hodet og låret med en vedkubbe.

Etterpå truet hentet han to kniver og truet samboeren med å skjære halsen over på henne dersom politiet kom.

En knapp uke etter mishandlingen, da tiltalte ble transportert av politiet til sentralarresten i Kristiansand, skal han også ha truet politibetjentene i bilen med at han skulle finne konene deres «og der skal få de igjen i småbiter».

Han er også tiltalt for kjøring i beruset påvirket tilstand, samt oppbevaring av hasj.

- På disse mindre punktene innrømmer 26-åringen straffskyld, men ikke for mishandling, trusler og drapet, forteller Stabell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.