*Nettavisen* Nyheter.

- Dro for å be om tilgivelse

Norsk-pakistanske Rahila (20) skal ha dratt til Pakistan i håp om å få tilgivelse fra familien. Det sier bestevenninnen.

04.06.05 14:36

Etter de opplysninger norsk politi har fått fra Pakistan, skal den 20 år gamle norsk-pakistanske kvinnen ha omkommet i en ulykke i nærheten av byen Randheer onsdag. Norsk politi betrakter dødsfallet som mistenkelig og er i gang med etterforskning.

Så langt er ingen siktet i saken, og norsk politis utsending til Pakistan hadde lørdag formiddag ikke rapportert om avgjørende nye momenter i saken, får TV 2 Nettavisen opplyst fra Oslo politidistrikt.

Omstridt ekteskap
Hjemme i Norge sitter ektemannen og mistenker at kona er utsatt for et æresdrap. Ekteskapet skal ha vært omstridt fordi de tilhørte to ulike muslimske trosretninger. Rahila konverterte da paret giftet seg.

Ble advart
Den avdødes bestevenninne sier til VG Nett at hun tryglet Rahila om å bli i Norge og ikke reise til Pakistan.

- Vi var enige om at hun ikke skulle dra. Jeg ringte og ringte henne da jeg hørte at en jente hadde dødd i Pakistan. Jeg kunne ikke tro at det var henne, sier ifølge VG Nett.

Ifølge bestevenninnen sa Rahila at faren hennes hadde bedt henne reise til Pakistan for å be både farmoren og morfaren sin om tilgivelse.

Politiet bekrefter overfor VG at de har mottatt opplysninger under etterforskningen av det som kan være et æresdrap og at Rahila kan ha vært gravid. Hennes 21 år gamle ektemann, Ahmad, sier Rahila fortalte at hun var gravid, og at foreldrene ville tvinge henne til å ta abort.

- Separert uten underskrifter
Til Dagbladet forteller Ahmad at Rahila ble tvunget til bo sammen med foreldrene sine de siste to månedene hun var i Norge.

Ifølge Folkeregisteret ble Rahila og Ahmad formelt separert den 25. april i år. Ahmad sier til Dagbladet at verken han eller Rahila skrev under separasjonspapirene. Dermed kan Oslo-politiet stå overfor en dokumentforfalskningssak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.