*Nettavisen* Nyheter.

- Drømmen gikk i oppfyllelse

Carl I. Hagen hadde en drøm da han våknet i morges. Den har gått i oppfyllelse. I kveld lanserte han fremtidens drømmer.

12.09.05 23:28

WALLMANS SALONGER (TV 2 Nettavisen): Partileder Carl I. Hagen klarte ikke å holde følelsene tilbake da han i kveld ankom Frps valgvake i Oslo.

- Jeg hadde en drøm da jeg våknet i dag. At i mitt siste valg som partileder skulle oppleve det beste valget noen sinne. Tusen takk for alle sammen. Min drøm har gått i oppfyllelse, sa Hagen til en jublende forsamling på Walmans Salonger i Oslo.

Flere drømmer
Men når én drøm først er gått i oppfyllelse, klarte ikke Hagen å hemmeligholde fremtidens drømmer.

- Vi har lagt grunnlaget for at Fremskrittspartiet skal bli i dette århundret det Arbeiderpartiet var i det forrige århundret, fortsatte partilederen.

- Og den tredje drømmen er at jeg en eller annen gang, om det blir gående eller i rullator, kan komme som æresgjest på et av partiets landsmøter og bli tatt i mot av landets statsminister, sa Hagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vil bruke makta
Det er ikke lenger tvil om at Fremskrittspartiet kommer til å gjøre et brakvalg. Hva den forsterkede stillingen på Stortinget skal brukes til, er ett av de mest omdiskuterte temaer i forkant av valget.

Tidlig i valgkampen gikk Hagen ut og sa at Frp ikke vil støtte en ny borgerlig regjering med KrFs Kjell Magne Bondevik som statsminister.

Truslene ble gjentatt på talerstolen i kveld, til enda høyere jubel.

- Vi står fast på, om det blir et ikke-sosialistisk flertall, at vi skal gå i forhandlinger for å sikre en ikke-sosialistisk regjering – så lenge den ikke blir ledet av den sittende statsministeren.

Men dersom det skulle bli et sosialistisk flertall på Stortinget, har Hagen planene klare for det også.

- Dersom noen tror at vi blir jaget inn i skyggenes dal, tar de skammelig feil. Vi skal jobbe knallhardt og feie sosialistene ut av regjeringen ved neste valg. Vi er klare og vi er på rett kurs, sa Hagen i talen.

Hvorfor gjorde Frp et knallvalg?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.