RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dropp dressen under kjøreturen

Sist oppdatert:
Politiet ber folk vente med å ta på seg findressen til etter at de har kjørt dit de skal feire jul. Samtidig oppfordrer de alle til å stresse ned.

- La dressen ligge til du kommer fram. Det er mye vær om dagen, og skal man for eksempel over en fjellovergang, nytter det ikke med dressko, sier UP-sjef Odd Reidar Humlegård til TV 2 Nettavisen.

- Stress ned
Han ber folk være forberedt på at føreforholdene kan skifte fort.

- Skal man kjøre over lange strekninger med skiftende kjøreforhold, er det viktig å være forberedt på det. For skiftende forhold kommer det til å bli. Enkelte steder snør det, mens andre steder regner det, forteller Humlegård.

Ifølge Statens vegvesen er det lille julaften vanskelige kjøreforhold flere steder på grunn av nedbør og høye temperaturer.

UP-sjefen har et viktig råd:

- De som nå skal sette seg i bilen og kjøre hjem på juleferie bør la julefreden senke seg før de setter seg i bilen. Ikke stress og mas, og legg inn god tid, oppfordrer Humlegård.

Mye trafikk
UP-sjefen sier det må være bedre å komme en halv time for sent - og å komme fram i god behold.

- Mange er stresset, har dårlig tid og skal rekke mye. Oppmerksomheten er ofte andre steder enn på kjøringen, og i tillegg er det mye trafikk. Dermed skjer det ulykker, sier Humlegård.

Hans juleønske til det norske folk er at alle gjør alt de kan for å holde antall ulykker på et lavest mulig nivå.

- Nå ser det ut til at vi får det beste året på 40-50 år med antall drepte i trafikken, og det er svært gledelig. Men for å klare det må vi unngå de alvorlige ulykkene i jula, poengterer Humlegård.

Fly nesten i rute
Etter flere timer med forsinkelser begynner flyene på Gardermoen å komme i rute igjen lille julaften ettermiddag.

- Det ser lovende ut for de som skal hjem til jul, er gladmeldingen fra hovedflyplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere