Gå til sidens hovedinnhold

- Dropp Syden, reis til fjells

Den Norske Turistforening mener det er synd at ikke flere prioriterer fjellet i påsken. Nå dropper også kongefamilien fjellet og reiser sydover. Si din mening her.

- En del velger å reise til varmere strøk i påskeferien, noe vi synes er litt merkverdig siden det nå er den fineste tiden i norske fjell, sier generalsekretær Jan Thompson i Den Norske Turistforening (DNT) til TV 2 Nettavisen.

Han skulle gjerne sett at flere valgte fjellet fremfor sydenturer i påskeferien.

- Bra for holdninger
Vanligvis har kongefamilien gjort det, men ikke i år. Torsdag opplyste Slottet at både kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra skal til Middelhavet for å feire påske. Også prinsesse Märtha Louise, ektemannen Ari Behn og deres lille datter prioriterer bort fjellet.

- Mange tar med seg barna langt til fjells, og det er en veldig fin påsketradisjon. For et barn tror jeg slike opplevelser kan være med på å danne holdningene til friluftsliv senere i livet, sier informasjonssjef Merete Habberstad i DNT til TV 2 Nettavisen.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Hva gjør du i påsken?
Drar til fjells
Ved sjøen
Utenlands
I byen
Blir hjemme

Se resultat

Hun mener det ikke er noe som kan måle seg med en skikkelig høyfjellspåske.

Respekterer valget
Turistforeningen sier de har respekt for kongefamiliens valg av feriemål.

- Det må de få bestemme selv. Vi føler oss trygg på at kongefamilien, med den tur- og fjellgleden de alltid har vist, kommer til å begi seg opp i den norske fjellheimen ved andre anledninger, sier generalsekretær Jan Thompson.

Foreningen opplyser at omtrent 20 prosent av oss reiser på fjelltur i påsken.

Synes du kongefamilien gjør et riktig valg i påsken? Skriv inn din mening i feltet nedenfor!

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley