RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du bør få overvåke overvåkingen

Sist oppdatert:
Det bør bli lettere å vite om noen overvåker kontoen din.

Det mener Datatilsynet. Avsløringene i Se & Hør-boken har gjort at tilsynet nå vil ha en registrering på samme måte som kredittvurderinger

Hvis du søker om lån og blir kredittsjekket, så får du et brev i posten med beskjed om hvem som har sjekket deg og hvilke opplysninger de har fått. Men hvis noen tar en utskrift av saldoen eller bevegelsene på bankkontoen din, så får du aldri vite noe.

Det vi ser for oss er at den registrerte skal få mulighet til å føre en viss kontroll, sier avdelingsdirektør Leif T. Aanensen i Datatilsynet til Kanal 24.

Hør innslaget her.

Problemstillingen er aktualisert etter avsløringene om at Se & Hør har informanter i banker og kredittkortselskaper. Den tidligere Se og Hør-journalisten Håvard Melnæs skriver i boken at han blant annet har sett kontoutskrifter til flere av kongefamiliens medlemmer.

Datatilsynet er ikke overrasket over avsløringene og til Kanal 24 at de har fått flere tips om at utro tjenere gir fra seg taushetsbelagt informasjon. Derfor tar tilsynet til orde for en kontrollordning, som hver enkelt bankkunde kan sjekke.

- For eksempel kan man via nettbanken få muligheter til å føre en viss kontroll. Det kan begrense seg til hvor mange som har vært inne på min bankkonto den siste måneden, sier Aanensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere