RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du har skutt kompisen min

Sist oppdatert:
Et vitne hørte seks til åtte skudd og så skuddofferet segne om mot et tre.

En person, en somalisk mann i begynnelsen av 20-årene, ble skutt og drept på åpen gate på Grünerløkka i Oslo natt til mandag, mens en annen person ble truffet av et streifskudd - uten å pådra seg alvorlige skader.

Hendelsen skjedde i Holsts gate ved Johan Sverdrups plass på øvre Grünerløkka.

En person pågerepet
Politiet har pågrepet det de mener er en av gjerningspersonene, men jakter fortsatt på mistenkt nummer to.

Politiet sa på en pressekonferanse mandag at de foreløpig ikke kjenner motivet bak skytingen, men de beskriver den som et oppgjør mellom enkeltpersoner, ikke et gjengopprør. Samtidig opplyser de at alle de involverte kjente hverandre fra før.

- En person er pågrepet og vil bli avhørt i løpet av dagen, uttalte politiinspektør Hanne Kristine Rohde ved Oslo politidistrikt på pressekonferansen.

Øyenvitne til dramaet
Christer Rønning Austad (28), som bor i nærheten av drapsstedet i Holsts gate, så deler av dramaet fra vinduet.

- Først var det seks, sju, åtte skudd. Jeg kikket ut av vinduet, der noen løp etter noen andre og ropte «Du har skutt kompisen min». Jeg så bare en gjerningsmann, men vet ikke om det var flere, forteller Rønning Austad til Nettavisen.

Etter å ha sett personen som rope løpe noen hundre hundre meter, kom vedkommende tilbake til skuddofferet, som da hadde segnet om inntil et tre.

- Jeg ringte politiet og varslet om hendelsen, sier Rønning Austad.

Øyenvitnet forteller at han ikke så noe skytevåpen, men hørte skuddene fra det han antar var et vanlig håndvåpen, en pistol eller en revolver.

Politiet ønsker kontakt med vitner eller personer som har opplysninger i saken. Det er også viktig for politiet å få opplysninger om bevegelser og observasjoner i forkant og etterkant av hendelsen - til og fra stedet, skriver politiet i en pressemelding.

En person pågrepet
En av de antatte gjerningsmennene meldte seg for politiet tidlig mandag morgen. Politiet jakter på nok en navngitt person.

- Vi leter etter en person, og arbeider nå med å karlegge denne personen, sa Rohde på pressekonferansen, og understreket at politiet foreløpig ikke vil si noe mer om denne gjerningsmannen.

To personer, 23 og 25 år gamle, som var sammen med den drepte, ble mandag avhørt om saken.

Den avdøde er ifølge politiet trolig en mann i 20-årene av somalisk opprinnelse.

- Men foreløpig har vi ingen sikker identitet på vedkommende, sier vaktleder John Rune Lande ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Klokken 12.30 var mannens identitet fortsatt ikke bekreftet.

Politiet fikk melding om skytingen i Holts gate 11 klokka 03.35. Da politiet kom fram, fant de en person liggende livløs på bakken. Han ble fraktet med ambulanse til akuttmottaket på Ullevål, der han ble erklært død.

Den andre hadde blitt truffet med et streifskudd, men slapp fra det uten alvorlige skader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere