RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du kan bli døv av mobilen

Sist oppdatert:
Forskere mener langvarig mobilbruk kan gjøre deg døv.

Studien er gjennomført av forskere fra de nordiske land samt England, og publiseres i det vitenskapelige tidsskriftet British Journal of Cancer i dag, skriver VG.

Det undersøkelsen viser er at langvarig mobilbruk – typisk 10 år eller mer – kan gi den sjeldne hjernesykdommen akustikusneurinom. Dette er en godartet svulst på hørselsnerven, men den sitter kjelkete til.

- Akustikusneurinom er en invalidiserende lidelse. Etter hvert som svulsten vokser, skades nerveforbindelsene fra det indre øret til hjernen. Det ødelegger hørselen og typisk også balanseevnen, sier forskningssjef Jørgen H. Olsen i Kræftens Bekæmpelse i København.

Professor og overlege Per Møller ved øre-nese-halsavdelingen ved Haukeland Sykehus i Bergen er skeptisk. Han mener økningen i antall tilfeller ikke skyldes økt mobilbruk, men at man har bedre verktøy for å diagnostisere sykdommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere