RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Du kan glemme ranspengene

Foto: Arne Lutro / Nettavisen
Sist oppdatert:
Ridvan Halimi etterlyste sin del av ransutbyttet. Svaret fra David Toska var kontant.

STAVANGER (Nettavisen): Nokas-tiltalte Ridvan Halimi stakk fra Norge før han rakk å få utbetalt sin del av ransutbyttet fra dødsranet i Stavanger.

Da han senere spurte Toska hvor hans andel var blitt av, var Toska ikke særlig meddelsom:

- Jeg har spurt hvor det ble av pengene, men da lo han han svarte at «Det kan du bare glemme. De er borte», sa Halimi i retten mandag.

Nettavisen har tidligere skrevet at det under tingrettsbehandlingen fantes en slags «treenighet» mellom Toska, Schumann og Halimi. Med disse tre i førersetet skal det ha blitt lansert en uskreven avtale om at de som holder munn og lar Toska styre showet i retten, og definere «sannheten» vil bli belønnet i etterkant.

Les egen sak her:- Toska lokket med ranspenger

Ville tatt imot
Det var på spørsmål fra aktoratet om Halimi hadde fått noe av ranspengene at Halimi svarte at han aldri har fått noe.

- Jeg har jo hørt flere (av de medtiltalte, red.anm.) si at de ikke ville ta imot sin andel. Jeg har tenkt at da må David sitte på mye penger. Men til meg sa han at jeg bare kunne glemme det, fordi de var borte, sa Halimi.

Han utelukker derimot ikke at han ville tatt i mot dersom han hadde fått tilbudet.

- For å si det sånn. Hadde jeg vært i Norge og fått tilbud om å pengene, så hadde jeg kanskje tatt imot dem. Selv om det kanskje ikke ville vært det klokeste jeg hadde gjort, sa Halimi.

Senere innrømmet Halimi at han spurte Toska første gang om ranspengene da de satt sammen under tingrettsbehandlingen i fjor.

Advokat Øystein Storrvik, som representerer David Toska, var tydelig interessert i dette og sa følgende:

- Jeg skal ikke foregripe den videre bevisførselen, men du er veldig opptatt av familien din og at ting skulle være ordentlig . Du fastholder fortsatt at du ikke har fått noe ransutbytte?

- Ja, svarte Halimi.

Nekter å navngi andre
Halimi begynte sin forklaring i Gulating lagmannsrett torsdag. Mandag fortsatte påtalemakten sin utspørring av Halimi.

Halimi sa mandag at tre personer trakk seg fra ranet før det kom i gang. Han ble også gjentatte ganger spurt om hvem som var med under ranet, noe han nektet å svare på.

- Dette er ikke det siste spørsmålet jeg får om å navngi andre, men jeg har tatt et standpunkt i avhør om å ikke navngi andre. Men jeg vil bli ferdig med hele miljøet – bli ferdig med alt jeg har gjort før. Og det kan jeg ikke gjøre, hvis jeg skal begynne å navngi folk. For hvis man begynner å navngi, så er man ikke ferdig når man slipper ut av fengsel. Så jeg ønsker ikke å navngi noen – enten om de sitter her eller ikke, sa Halimi.

Frykter bråk for tysting
Senere forklarte Halimi dette med at han ikke ønsket å få rykte som rikstyster, med alle de problemene dette måtte medføre, både for han selv under soning og for familien, da særlig hans bror.

- Med dette mener han at hans yngre søsken, hvis de for eksempel er ute på byn, kan bli møtt av yngre personer i det kriminelle miljøet som er ute etter å hevde seg. Halimi kunne fort blitt et stempel på rikstysting, sier Halimis forsvarer, advokat Trygve Staff, til Nettavisen.

Halimi ble mandag ettermiddag ferdig med å avgi sin forklaring. Tirsdag morgen vil Metkel Betew begynne på sin forklaring i lagmannsretten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere