RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Du sitter bare og runker

Sist oppdatert:
Fengselets skrekk fikk forlenget tiden bak murene, etter å ha æreskjelt flere fengselsbetjenter på høyttaleranlegget.

(iBergen.no) De ansatte må nå holde ut ti måneder til med 24-åringens raseriutbrudd, etter at han ble dømt i Bergen tingrett forrige onsdag.

Truet betjent
Det var i løpet av en kort uke før jul i fjor at 24-åringen lot frustrasjonen få fritt spillerom i Bergen fengsel. Etter å ha blitt avvist av en fengselsbetjent via callingsystemet sprakk han fullstendig.

- Du er evneveik og sitter bare og runker. Hva er etternavnet ditt? Jeg gleder meg til jeg kommer ut, skrek han så det gjallet i gangene.

Brukte høyttaler
Senere samme dag sprakk han igjen da han ikke fikk bruke telefonen. Denne gangen truet han med å kaste et glass i ansiktet på fengselsbetjenten.

Neste dag var ikke fengselsbetjentenes «svik» glemt og 24-åringen fortsatte utbruddene sine med økende styrke. Heller ikke tre dager senere hadde mannen roet seg. Da han ble nektet lufting, kastet han seg over callingsystemet og rakk å få spyttet ut over høyttalerne at den navgitte betjenten var «en jævla klovn».

Resultatet ble en dramatisk innsetting i sikkerhetscelle, selvsagt ikke uten munnhuggeri og trusler.

Tatt med hasj
Men oppholdet i isolasjon hjalp lite, for truslene haglet også i dagene som fulgte. Først da han hadde vært på permisjon noen uker senere, og ble tatt på cella med ni gram hasj han hadde kjøpt på frifot, stilnet æresskjellingen.

I Bergen tingrett innrømmet han alle forholdene, men nektet for et voldsangrep mot kjærestens eks. Han ble likevel dømt etter tiltalen til ytterlige ti måneder i fengsel.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere