RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Birthe Steen Hansen/iBergen.no

- Dung ble drept for pengene

Sist oppdatert:
Huong Nguyen er overbevist om at datterens gavmildhet ble hennes bane.

(iBergen.no) Tre ganger sendte Dung Tran Larsen penger hjem til familien i Vietnam. De til sammen 70.000 kronene finansierte blant annet et gjestehus til moren. Nå tror hun pengeoverføringene fikk svigersønnen til å drepe datteren hennes til slutt.

- Han må ha gjort noe mot min datter, og kanskje pengene de sendte var grunnen, sier Huong Nguyen til iBergen.no.

Politiavhør
I fem dager har hun bodd hjemme hos Dungs onkel og tante, bare kort avstand fra huset der politiet tror datteren hennes kan ha blitt drept. Mye av tiden har gått med til avhør hos politiet. Også de var spesielt interessert i pengene Dung overførte til hjemlandet.

- De spurte mye om det, forteller Huong.

Selv er hun mest interessert i at datteren skal blir funnet.

- Jeg er 100 prosent sikker på at Dung er død. Hun ville aldri ha forlatt barna sine. Og jeg er helt sikker på et av medlemmene i svigerfamilien hennes vet hvor hun er. De må fortelle det, slik at vi kan gi henne en skikkelig begravelse, ber hun.

- Vi vil ikke lage noe trøbbel for dem. Hvis de bare sier hvor hun er, så skal vi ikke plage dem mer igjen, supplerer Dungs tante, Thanh Thuy Thi Do.

- Hun er i Rådalen
Deres teori er at den savnede tobarnsmoren er blitt dumpet i Rådalen eller i sjøen. At Dung kan ha gått under jorden eller rømt inkognito til Vietnam anser de som en umulighet.

- Hun var ikke typen til det. Hver gang hun gikk ut, sa hun alltid fra hvor hun skulle. Hun var en snill og respektfull person som ikke ville ha forlatt barna, forteller Huong om datteren.

Traff barnebarna
Tirsdag traff hun de to barnebarna for første gang. Besøket virket oppløftende på henne i en fortvilt situasjon. Nå vil hun helst treffe dem daglig. Samtidig er hun trygg på at omsorgsfamilien tar seg av dem på best mulig måte.

- De så veldig bra ut. Jeg vil ikke at Dungs svigerfamilie skal ha dem. Jeg kan ikke norsk, men dersom jeg kunne det ville jeg ha sagt mye til ektemannen hennes. Vi må få vite sannheten. Forhåpentlig får jeg det innen jeg må reise hjem til Vietnam. Jeg stoler på at myndighetene her vil hjelpe oss, sier Huong.

- Døde inni meg
Hun snakket med datteren for aller siste gang 18. juni, da Dung lå på Kvinneklinikken. Siden har hun verken fått svar på sms-er eller telefonoppringninger. Til moren fortalte Dung at hun var lykkelig i Norge og formante henne til å ikke bekymre seg, for hun kunne ta vare på seg selv. Nå tror politiet at hun er blitt drept av ektemannen og hans familie.

- Da jeg fikk vite at hun var forsvunnet ble jeg helt død inni meg. Det er absurd å sitte på andre siden av jorden i en slik vanskelig og trist situasjon. Å ikke vite hva som har skjedd er tungt.

Om tre måneder går visumet hennes ut. Hun håper hun ikke må forlate Norge uten at datteren skjebne er avklart.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere