RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dyrere bane i rushtiden

Sist oppdatert:
Det blir dyrere å reise kollektivt om du reiser med trikk eller bane i rushtiden. Oslo Sporveier vil belønne deg hvis du reiser en annen tid.

Det blir enten en prisøkning for de som reiser i rushtiden, eller så blir det billigere for de som reiser utenom den mest belastede tiden, ifølge NRK Østlandssendingen.

Poenget med endringen er at det skal bli bedre komfort for de reisende, hevder Oslo Sporveier.

- Hvis vi hadde klart å lokke de som er litt mer fleksible til å ikke kjøre i rushtiden ville både kapasiteten og komforten blitt bedre, sier informasjonsdirektør Merete Agerbak-Jensen.

Forskjellige priser til forskjellige tider er først aktuelt etter at Sporveien har innført nytt elektronisk billettsystem.

- Imot all logikk
Leder i Sosialistisk ungdom Audun Herning synes denne planen strider mot målet til Oslo Sporveier.

- Dette er en kjempedårlig ide. Det vil jo føre til at folk kjører mer bil akkurat i den tiden da trafikken er størst, sier Herning til TV 2 Nettavisen.

- Målet er jo å få folk til å kjøre mest mulig kollektivt, og da spesielt i rushtiden. Hvis det er en tid på døgnet at det bør bli billigere å reise kollektivt, er det nettopp når traffikken ellers er som verst, mener SU-lederen.

- Venstre støtter SU
Venstre er enig i at å straffe kollektivt reisende med økte avgifter er miljøstridig.

- Dersom dette innføres, er det å be om at færre reiser kollektivt og at flere heller velger bilen, og det vil føre til kaos på et allerede hardt belastet veisystem. Jeg kan ikke se at dette forslaget er til gunst for verken reisende, miljøet eller trafikkflyten i Oslo, sier nestleder i Transport- og kommunikasjonskomiteen Borghild Tenden (V) i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere