RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat

- Dyttet i elva av lastebil

Sist oppdatert:
Kilder i det pakistanske miljøet i Norge hevder sjåføren gikk ut før bilen med norske Rahila Iqbal (20) ble dyttet ut i vannet av en lastebil.

Mens sjåføren hevder han reddet seg ut av bilen i siste liten, sier kilder i det pakistanske miljøet i Norge til Aftenposten at bilen først stanset, og at sjåføren gikk ut. Straks etter skal det ha kommet en lastebil som kjørte på personbilen bakfra, og dyttet Rahila ut i elva, skriver avisen.

Stoler på sjåføren
- Jeg vet ikke hvor de har dette fra. Jeg har snakket med sjåføren selv. Det var riktignok dårlig linje, men jeg forholder meg til de opplysningene jeg da fikk, om at sjåføren ble reddet ut. Jeg føler at det som kommer frem i oppslaget i VG i dag er ganske dekkende , sier familiens advokat Abid Raja til TV 2 Nettavisen søndag.

Da han søndag morgen gjenga oppslaget for familien over telefon, skal de ha gitt uttrykk for at artikkelen ga et godt bilde av situasjonen.

Raja understreker at familien er sjokkert over beskyldningene om æresdrap.

- De sier at de ikke fikk tid til å sørge en gang, før mistanken ble servert i fanget deres, opplyser advokaten.

Politiet vil ha liket, som allerede er begravet, gravet opp, og obdusert på nytt. Dette mener Raja familien burde ha vært skånet for, inntil videre.

Kritiserer obduksjons-avgjørelse
- Å grave opp et lik i sommervarmen i Pakistan blir ikke noe vakkert syn. Fordi hun er begravet i familiens bakgård, slik det er vanlig å gjøre det i Pakistan, vil andre se dette. Dette blir en ekstra belastning for familien, sier han om den forestående obduksjonen.

Etter Rajas mening, burde norsk politi ha ventet på den kommende lokale obduksjonsrapporten. Han understreker at familien trosser belastningene, og går med på ny obduksjon fordi de vil bevise sin uskyld.

- De sier at de gjør det som skal til for å renvaske seg nå. De vil ikke ha mistankene hengende over seg resten av livet, sier Raja.

Spekulasjonene rundt Rahila Iqbals dødsfall, etter at hun ble meldt omkommet i en trafikkulykke i Kharian i Pakistan onsdag, har florert. Den norsk-pakistanske kvinnens tidligere ektemann hevder hun kan ha vært utsatt for æresdrap. Det samme gjør en gammel venninne, som tror Rahila ble lurt av familien til å reise ned til Pakistan. Den samme venninnen har sagt til TV 2 Nettavisen at hun kjenner til at Rahilas eldste søster ble drapstruet til å gifte seg etter familiens ønsker.

Samtidig tilbakeviser familien på det sterkeste at de skal ha bidratt til at datteren ble drept.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere