RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- E6-utsettelse kan koste liv

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Prosjektsjef Stein Fyksen i Statens vegvesen region øst frykter at forsinkelser i valget av ny E6-trasé mellom Minnesund og Stange gjør at flere menneskeliv går tapt.

Mandag kveld satte politikerne i Eidsvoll foten ned for en kommunedelplan hvor E6 utvides til fire kjørefelt langs den nåværende E6-traseen nord for Minnesund. Et enstemmig formannskap mener konsekvensutredningene som er gjennomført er for dårlige.

Prosjektsjef Stein Fyksen i Statens vegvesen beklager utspillet. Han frykter at nye utredninger om trasévalg nord for Minnesund vil få konsekvenser for hele E6-prosjektet mellom Jessheim og Kolomoen i Hedmark, skriver Romerikes Blad.

E6 fra Jessheim til Kolomoen i Hedmark er en av de mest ulykkesbelastede veistrekningene i hele landet.

– De siste fem årene har det vært en lang rekke dødsulykker og ulykker med alvorlig personskade bare på den 5,5 km lange veistrekningen fra Jessheim til Mogreina, hvor det flere steder skifter mellom to og tre kjørefelt. Forutsatt at det blir politisk flertall for delvis bompengefinansiering, kan det bli byggestart for firefeltsvei mellom Jessheim og Kolomoen i perioden 2006-2009. I Nasjonal transportplan er det øremerket 150 millioner kroner til denne E6-strekningen fram til 2009, og i tillegg er det lagt opp til en bompengeandel på 50 prosent. Blir det for mange forsinkelser med planarbeidet kan prosjektet bli utsatt på ubestemt tid, mener Fyksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere