*Nettavisen* Nyheter.

- Egenandel er skatt på sykdom

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon reagerer kraftig på Bondevik-regjeringens nye egenandel på fysioterapi.

- At mennesker som lever med funksjonshemning og kronisk sykdom må betale en regning på 265 mill kroner for nødvendig fysioterapi, mener vi er uakseptabelt. FFO stiller seg helt uforstående til Bondevikregjeringens iver etter å ramme funksjonshemmede og kronisk syke, sier Jarl Ovesen, assisterende generalsekretær i FFO.

- Egenandelskåt
Han mener regjeringen har vært den mest egenandelskåte regjeringen noensinne. Ovesen viser til at med dagens forslag har Regjeringen Bondevik i perioden foreslått egenadelsøkninger på til sammen 2,9 milliarder kroner.

Av forslaget i statsbudsjettet går det fram at personer som er i diagnoselista og som før har fått gratis fysioterapi, nå skal betale 50 kroner i egenandel per behandling.

- Det er påfallende at regjeringen fortsetter en politikk der de sykeste for økt skatt på sykdom, mens de rikeste får skattelette, sier Ovesen.

Gammelt nytt
Også Landsforeningen for Hjerte- og lungesyke er skuffet over at Bondevik-regjeringen igjen foreslår å øke egenandelene.

- Det å gjenta forslaget fra i fjor om å innføre en egenandel på 50 kroner per gang for fysioterapi for blant andre kronisk lungesyke og hjertesyke, er en lusen avskjedshilsen fra regjeringen Bondevik, sier forbundsleder Svein Erik Myrseth.

Myrseth håper nå de rød-grønne, som sin erklæring lover reduserte egenandeler på helsetjenester.

Forbundslederen mener også at ordningen med fritt sykehusvalg undergraves i Bondevik-regjeringens forslag til statsbudsjett med at egenandelen på reise nå økes fra 220 kroner til 400 kroner hver vei.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag