*Nettavisen* Nyheter.

- Eirik Jensen har satt inn 300.000 kroner på bankkonto

PENGER: Den korrupsjonssiktede polititoppen Eirik Jensen skal ha satt inn til sammen 303.000 kroner i banken, ifølge VG. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)

Korrupsjonssiktede Eirik Jensen (56) skal ha satt inn 303.000 kroner i kontanter på en bankkonto.

06.06.14 19:13

Det kommer frem i den siste fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett. Forbudet mot offentlig gjengivelse av kjennelsen ble opphevet fredag.

Retten slår fast i kjennelsen at det store pengebeløpet kan styrke mistanken mot Jensen. Kontantinnskudd skal ha blitt gjort kort tid etter at Jensen har møtt narkosiktede Gjermund Cappelen (47).

«Spesialenheten har videre vist til at Jensen over en fire års periode har gjort kontantinnskudd for til sammen rundt kr 303 576 forskjellige steder, noen ganger flere innskudd på samme dag. To beløp ble satt inn dagen etter at han hadde hatt møte med Cappelen. Også dette har Jensen gitt en forklaring på, men retten er enig med spesialenheten i at dette er forhold som det kan være nødvendig å se nærmere på og som i utgangspunktet kan styrke en mistanke mot Jensen,» lyder kjennelsen.

I løpet av de siste fire årene har politilederen gjort en rekke kontantinnskudd på en bankkonto. Noen ganger flere innskudd samme dag.

Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, sier det finnes en helt naturlig forklaring på de store kontantbeløpene.

- Han har forklart disse kontantbeløpene ned i minste detalj overfor politiet, sier Hagen til NTB.

Mistenkelig telefon
Kjennelsen påpeker også at Jensen har kvittet seg med en telefon.

«Videre har retten merket seg at Jensen heller ikke synes å ha noen forklaring på hvorfor han kvittet seg med en telefon som han hadde brukt i kommunikasjon med Cappelen,» lyder kjennelsen.

Ifølge Oslo tingrett er SMS-utvekslingen mellom Eirik Jensen og Gjermund Cappelen mistenkelig.

Vanskelig og tidkrevende
Kjennelsen understreker at mistankegrunnlaget mot Jensen «ikke er styrket vesentlig i de to siste fengslingsperiodene som hver har vært på fire uker», men legger til at saken er svært alvorlig av karakter, og er etterforskningsmessig vanskelig og tidkrevende.

Spesialenheten har gjennomført en omfattende gjennomgang av Jensens økonomiske forhold over mange år. Retten sier at det ikke er funnet tegn på at Jensen skal ha hatt økonomiske midler til rådighet, som ikke kan forklares ut fra lønnen hans.

34.300 kroner i veggen
Spesialenheten påpeker at det har blitt funnet 34.300 kroner i kontanter i en vegg hjemme hos den siktede. Men retten mener Jensen har gitt en troverdig forklaring på hvorfor han har hatt dette beløpet tilgjengelig.

Eirik Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, har tidligere forklart at hans klient har tjent penger på å kjøpe gamle biler og motorsykler, reparere dem, for så å selge dem videre. Dette er ting Spesialenheten for politisaker undersøker nærmere.

- Det er ikke slik at alle kjøp og salg foregår via bankoverføringer. I mange miljøer er slike kontante betalinger vanlig, sier Hagen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.