*Nettavisen* Nyheter.

- Ekspeditøren voldtok meg

En 41 år gammel kvinne hevder hun ble voldtatt av ekspeditøren i butikken hun jobbet. Ekspeditøren (26) møtte i går i Trondheim tingrett.

17.02.05 09:47

Den angivelige voldtekten skal ha skjedd en ettermiddag i juli i fjor i en forretning i Midtbyen. Der har tiltalte praksisplass. En måned før den angivelige voldtekten giftet ekspeditøren seg.

Ekspeditøren, som er utlending, har fått avslag på asylsøknaden, men bor fortsatt i Trondheim. I retten forklarte han seg ved hjelp av tolk, skriver Adresseavisen.

Opprinnelig hadde fornærmedes bistandsadvokat Per M. Jørstad fremmet et erstatningskrav på inntil 100.000 kroner. Men forsvareren, advokat Christian Wiig, protesterte over at kravet var fremmet så sent.

Det førte til at erstatningskravet ble midlertidig trukket. Politiet ville henlegge saken ut fra bevisets stilling, men statsadvokat Kaia Strandjord reiste tiltale. Ut på dagen i går justerte hun tiltalen etter å ha hørt tiltalte og fornærmedes forklaringer. Ved å stryke ordet samleie i gjerningsbeskrivelsen kan hun påstå lavere straff enn minimumsstraffen på to år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.