*Nettavisen* Nyheter.

- Ekstremt truende

Foto: Foto: TV 2 Nyhetene

Pasienten rømte og oppsøkte hjemmet til en ansatt.

23.12.06 00:17

Ledelsen i Helse Bergen hevder pasienten som rømte fra sikkerhetsavdelingen ved Sandviken sykehus i går, ikke er farlig.

Men på sykehuset regnes pasienten som tidligere er anmeldt for vold, som farlig for personalet. Pleieren som i går ble truet, sier til TV 2 at det er det mest skremmende hun har opplevd ved sykehuset.

- Ekstremt truende
Samme dag som Helsetilsynet ga Sandviken sykehus kraftig kritikk for tidligere rømninger ved avdeling for sikkerhet, klarte en kvinnelig pasient å stikke av fra den samme avdelingen. Ledelsen i Helse Bergen betegner gårsdagens hendelse som en glipp.

- Dette er en kvinnelig pasient fra en helt vanlig avdeling og ikke farlig for noen, så dette er helt udramatisk, sier informasjonsdirektør i Helse Bergen, Mona Høgli.

Pasienten som rømte oppsøkte boligen til en kvinnelig ansatt. I motsetning til ledelsen betegner den ansatte hendelsen som svært dramatisk.

- Jeg opplevde dette som ekstremt truende, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Pasienten visste at kvinnen var på jobb ved sykehuset. Og bare tilfeldigheter gjorde at hennes barn ikke var hjemme.

- Dette er det mest skremmende jeg har opplevd siden jeg begynte å jobbe ved avdeling for sikkerhet ved Sandviken sykehus for sju år siden, sier hun til TV 2 Nyhetene.

- Bagatellisering
Pasienten ble senest i sommer anmeldt etter at hun låste en annen ansatt inne på et kontor og tok strupetak på henne. Hun har også flere ganger blitt voktet av uniformert politi mens hun var innlagt på sykehuset.

Flere ansatte TV 2 Nyhetene har vært i kontakt med, betegner pasienten som voldelig og farlig. Men ledelsen har en helt annen oppfatning.

- Jeg vet godt om våre faglige vurderinger på farlighet og vi betrakter altså ikke henne som en farlig pasient, sier avdelingsoverlege Siri Nome, ved Sandviken sykehus.

Helsetilsynet har det siste året opprettet hele elleve tilsynssaker ved Sandviken sykehus. Lederen i Stortingets Helse- og omsorgskomité reagerer kraftig på at ledelsen ved sykehuset kaller gårsdagens hendelse en glipp:

- Bagatellisering er det siste vi trenger oppi dette, vi må ta sakene på alvor og det kan se ut til at man ikke gjør det. Både når det gjelder antallet saker ved Sandviken sykehus, alvorlighetsgraden i sakene og når man i tillegg prøver å bagatellisere det, er det ikke holdbart, sier Harald Tom Nesvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.