RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Eldresvindleren «Silje» tatt

Foto: SCANPIX
En 21-årig kvinne er pågrepet, mistenkt for å ha loppet minst åtte eldre personer.

(iBergen.no) Det var graving i arkivet som gjorde at politiet kunne sirkle inn en mistenkt kvinne, for senere å vise bilder av henne til de eldre kvinnene hun hadde lurt penger fra.

Glad for pågripelse
- Eldre saker tydet på at det var denne kvinnen som oppsøkte sine ofre hjemme og tilegnet penger ved å oppgi falsk navn, sier Siri Doksæter, leder for brann- og tyveriavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

Kvinnen, som har kalt seg «Silje», sitter nå i avhør med politiet, men det er foreløpig ukjent om hun har innrømmet tyveriene.

- Vi er glade for å ha fått en pågripelse. Hvis det er rett person, er vi glade for å ha satt en stopper for dette. Vi liker ikke at det blir begått forbrytelser mot eldre i Bergen. De kan føle seg tryggere nå, sier Doksæter.

Smisket seg inn døren
Etter flere medieoppslag onsdag, har telefonen ringt i ett hos tyveriavsnittet. Mange eldre har fortalt om lignende opplevelser med en ung kvinne som smigrer seg inn døren, for så å knabbe både penger og medisiner. Ofte har hun oppgitt å være fra hjemmesykepleien. Det eldste offeret så langt er 98 år gammel.

- Hun har tydeligvis gått rundt og snakket med mange. I morgentimene har vi fått inn én ny anmeldelse og flere henvendelser. Det er viktig for oss å få satt en stopper for dette, for hun er også tidligere dømt for lignende forhold, sier Doksæter.

- Krev legitimasjon
Politiet er sikre på at det dreier seg om samme kvinne i alle sakene. På det meste skal hun ha fått med seg mellom 3000 og 4000 kroner. Til sammen er det snakk om rundt 7000 kroner.

Politiet ser alvorlig på saken, og går nå ut og advarer mot å slippe inn fremmede før de har vist legitimasjon. De er også svært interessert i tips fra publikum.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere