RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Per og Veronica
Per og Veronica

- Elendig etterforskning

Sist oppdatert:
Per og Veronica Orderud fikk sjokk da de hørte om funnet av en pistol i kårboligen. Dette viser hvor ensidig og slurvete politietterforskningen har vært, mener de, og håper at saken kan gjenopptas.

- Vi fikk sjokk da vi hørte at pistolen var funnet. Politiet skulle jo ha undersøkt hver millimeter av boligen, sier Per Orderud til TV 2 Nyhetene. TV 2 Nyhetene intervjuer ekteparet i Skien fengsel, der de soner etter at de ble dømt for medvirkning til trippeldrap.

- Viktig å finne eieren
Selv om pistolen ikke ble brukt under drapene, mener ekteparet funnet kan ha en sammenheng med attentatforsøkene mot Pers søster, drapsofferet Anne Orderud Paust.

- Vi vil gjerne vite hvem pistolen har tilhørt, og om den eventuelt har tilhørt Anne. Hvis noen brøt seg inn i huset, hvorfor fant hun ikke frem pistolen da? Det er så mange spørsmål man stiller seg nå som burde ha vært belyst i retten, sier Veronica Orderud.

Per tviler sterkt på at våpenet kan ha tilhørt faren Kristian.

- Jeg har aldri hørt noe om at han skulle ha en pistol. Nå er vi opptatt av at politiet får i gang en skikkelig undersøkelse av pistolen og plastposen den lå i for å finne ut hvem som eide den, sier han.

- Nye opplysninger
Ekteparet synes politiet bør etterforske en mulig sammenheng mellom attentatene på Anne Orderud Paus og trippeldrapet.

- Der har vi fått frem noen nye ting. Og hvis pistolen viser seg å ha vært hennes, tyder det på at Anne tydeligvis følte seg veldig truet av attentatforsøkene, sier Veronica.

Detaljer om hvilke nye opplysninger som skal ha kommet frem, sparer ekteparet til søknaden om gjenopptakelse av saken, som skal leveres i desember. De tror ikke pistolfunnet alene er nok til å få etterforskningen gjenopptatt.

- Men dette beviser at politiet har gjort en elendig etterforskning, mener Veronica.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere