RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Elever og lærere er sjokkert

Sist oppdatert:
- Dette er en sjokkopplevelse både for elever og lærere, sier konstituert rektor ved Råholt ungdomsskole i Eidsvoll etter voldsepisoden onsdag.

Torsdag var skoledagen preget av voldsepisoden onsdag, der en 14 år gammel elev ble tildelt slag i ansiktet av to medelever mens læreren ble stengt ute på gangen. Skoleledelsen samlet torsdag alle lærerne til et orienteringsmøte. I tillegg ble det gitt en orientering i klassen som opplevde voldsepisoden.

Turde ikke å sladre

- Dette er en stor klasse med fire basislærere. Vi samlet alle, også de som ikke var til stede, og forklarte om det som skjedde og alvoret i det. Vi snakket også om reaksjonen til de elevene som var til stede. Da læreren kom inn igjen etter voldsepisoden, turde de ikke si noe om hva som hadde skjedd, forklarer konstituert rektor Dagny Otterlei overfor TV 2 Nettavisen.

Hun legger til at den kvinnelige læreren, som ble stengt ute på gangen, med en gang oppfattet situasjonen og tok hånd om den skadde 14-åringen.

Rokker ved trygghet

- Hva er elevenes reaksjoner på det som skjedde?

- Elevene er sjokkert, og noen er nok litt redde. Vi jobber veldig mye med at alle skal føle trygghet på skolen og ha et godt læringsmiljø, og dette rokker selvsagt ved dette. Nå må vi sørge for å bygge den tryggheten opp igjen, sier Otterlei.

Hun sier episoden også var en sjokkopplevelse for skoleledelsen og lærerkollegiet.

Aldri opplevd maken

- Jeg har aldri opplevd maken i vår skole, sier konstituert rektor.

Råholt ungdomsskole i Eidsvoll har 380 elever. Skolen vil nå politianmelde de to elevene som sto bak voldsutøvelsen. Disse vil også få en utestengelse fra skolen i tre dager, som er den strengeste straffen skolen kan gi.

Rykter på skolen sier at årsaken til voldsepisoden var en krangel om 100 kroner, men dette kan ikke konstituert rektor bekrefte.

- Dette overlater vi til politietterforskningen å finne ut av, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere