RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En dypt tragisk hendelse

Foto: Erik Holand / Agderposten (Scanpix)
Sist oppdatert:
Politimannen som ble drept i tjeneste på E18 i Grimstad torsdag etterlater seg kone og tre barn.

- Vår oppgave nå er først og fremst og ta hånd om familien til vår kollega og de kollegene som var involvert i hendelsen, sier politimester Kirsten Lindeberg i Agder.

På en pressekonferanse klokka 09 torsdag redegjorde hun for hendelsen på E18 ved Grimstad i Aust-Agder natt til torsdag der en 48 år gammel politimann ble drept.

Kjørt ned på oppdrag
- Han ble kjørt ned mens han sammen med en kollega skulle legge ut en spikermatte ved Grimstadporten, forklarte politimesteren på pressekonferansen på politihuset i Kristiansand.

Politimannen var tilknyttet Grimstad politistasjon. Sammen med en kollega skulle han stanse et kjøretøy. Ifølge opplysningene fra politiet ble han kjørt ned av kjøretøyet han forsøkte å stanse. Dette skjedde klokka 03.30. Han ble brakt til sykehus med ambulanse, men døde av skadene.

Erfaren politimann
Avdøde var 48 år gammel og beskrives som en erfaren politimann og en særdeles operativ og dyktig kollega. Han etterlater seg kone og tre barn, opplyste politimesteren på pressekonferansen.

Familie og kolleger får krisehjelp
Politimesteren opplyste at både familien og kollegene til den avdøde nå får krisehjelp.

- Dette er en dypt tragisk hendelse. Vår viktigste oppgave nå er å ta hånd familien og kollegene til vår avdøde kollega, uttalte Lindeberg.

Ulykken skjedde da politi fra Arendal og Grimstad skulle stanse en bilfører som var mistenkt for et straffbart forhold. I stedet for å stanse, fortsatte den mistenkte ferden på E18 i retning mot Kristiansand. Det gjorde han også etter at han hadde kjørt ned politimannen som forsøkte å legge ut en spikermatte.

Pågrepet i Kristiansand
Han ble senere stanset og pågrepet i Kristiansand av en politipatrulje fra Kristiansand. Pågripelsen skjedde like over klokka 04. Ifølge Agderposten er det en 28 år gammel mann fra Arendal som er pågrepet. Det er ikke klart om han var alene i bilen. Politiet ville på pressekonferansen ikke si noe om dette.

Tilbakeholdne med detaljer
Politiet var tilbakeholdne med å gi detaljene i saken på pressekonferansen og viste til at saken nå er under etterforskning.

Biljakten skal ha startet med at bildesperadoen ikke ville stoppe for kontroll på E18 ved Stoa i Aust-Agder. Politipatruljen i Arendal ba om bistand fra Grimstad. En patrulje fra Grimstad kjørte opp til tunnelen Grimstadporten.

Det var der ulykken skjedde da patruljen skulle legge ut en spikermatte.

Brakt til sykehus
Ifølge politiet skjedde ting fort. Bilen med mannen som skulle pågripes kom ut av tunnelen, og politimannen ble kjørt rett ned. Deretter fortsatte bilen med den mistenkte sin ferd vestover mot Kristiansand. Politimannen fikk livreddende førstehjelp på stedet og ble deretter brakt til sykehus i Arendal med livstruende skader. To timer etter påkjørselen fikk politiet beskjeden om at deres kollega var død.

Killengreen til Agder
- Det er med stor sorg jeg har mottatt budskapet om at en dyktig polititjenestemann døde i tjeneste i natt. Mine tanker går i første rekke til den nærmeste familie og de nære kollegaene som deltok sammen med tjenestemannen da han døde, sier politidirektør Ingelin Killengreen en uttalelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere