RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En fantastisk opplevelse

Sist oppdatert:
- Det har vært en fantastisk og enestående opplevelse. Meget lærerikt, sa dronning Sonja til TV 2 Nyhetene da hun som den første majestet besøkte Dronning Maud land i Antarktis.

Dronning Sonja kom for åpne den norske forskningsstasjonen Troll lørdag. Med i følget var også miljøvernminister Knut Arild Hareide og lederen for Stortingets utenrikskomite, Torbjørn Jagland.

Ved Norsk Polarinstitutt ser man dronningens besøk som en viktig markering av Norges rolle i Antarktis.

- Det er fantastisk at vi har fått en majestet til å komme ned til Antarktis. Vi oppfatter også at hun synes det er morsomt, og for Norge er det en ekstrem sterk markering, Olav Orheim, direktør ved Norsk Polarinstitutt til TV 2 Nyhetene. Han pekte på at Troll representerer den første statlige overvintringsaktiviteten for Norge i Antarktis siden 1960 og karakteriserte åpningen som en stor dag for Norsk Polarinstitutt.

Dronningen selv hadde åpenbart stor glede av besøket og var raskt framme med videokamera ved ankomsten.

- Det har vært en fantastisk enestående opplevelse, fra vi kom med flyet og så det hvite landet, langt borte, sa hun.

Dronningen selv mente det ikke lå noe symbolsk i at hun som den første kongelige besøker Antarktis, men fortalte at hun tenkte på kvinnen som har gitt navn til området, dronning Maud.

- Jeg var 1. februar i London og åpnet utstillingen om dronning Maud og hennes garderobe fra hun giftet seg til hun døde i 1938. Dronning Maud land fikk navnet sitt i 1939, så da føler på en måte at jeg går i hennes spor, selv om hun ikke har vært her, sa dronningen til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere