*Nettavisen* Nyheter.

- En formidabel innsats

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Jubelen sto i taket på Folkets Hus da resultatene fra valgdagsmålingene ble kjent.

14.09.09 22:01

FOLKETS HUS (Nettavisen): Jubelen sto i taket da resultatene fra valgdagsmålingene ble kjent på Arbeiderpartiets valgvake i Folkets Hus i Oslo mandag kveld klokka 21.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre tror det gode resultatet for Ap er et resultat av hva partiet har gjort i regjering i fire år - og hva partiet vil gjøre i tiden fremover.

- Tror du dette resultatet vil stå seg utover kvelden og natta?

- I lys av hva vi så for fire år siden, så tror jeg det. Og jeg vil jo mye heller se disse resultatene enn det motsatte. Så får vi krysse fingerne så lenge, sier Gahr Støre til Nettavisen.

- Har aldri opplevd maken
Også næringsminister Sylvia Brustad var meget fornøyd med valgdagsmålingene.

- Om dette holder seg, så er det veldig bra. Jeg tror vi har gjort et godt valg. Vår statsminister og partileder har gjort en formidabel innsats i valgkampen. Entusiasmen i partiet har vært enorm. Jeg har drevet valgkamp for dette partiet i 30 år og jeg har aldri opplevd maken, sier Brustad til Nettavisen.

Roste partiets innsats
Nøyaktig klokka 20.30 entret Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg scenen på Folkets Hus, til stormende jubel.

- Det er fortsatt en halvtime igjen til valglokalene stenger. Bruk stemmeretten og stem for at vi får fortsette, uttalte han da det var en halvtime igjen før stengetid i valglokalene.

Stoltenberg pekte på at det i flere fylker er hundretalls og titalls stemmer som skiller mellom kandidatene.

- Det er to ting å si om denne valgkampen. Det ene er at den er veldig spennede. Det andre er at Arbeiderpartiet har gjort en formidal innsats. Tusen takk! sa Stoltenberg til Ap-folket.

Deretter trakk statsministeren seg tilbake, men varslet at han ville entre scenen igjen senere.

Stor spenning hos SV
Hos regjeringspartner SVs valgvake trippet partiets nestleder og utdanningsminister Bård Vegar Solhjell av spenning:

- Jeg kan ikke huske et valg som har vært så jevnt frem til innspurten, uttalte han til Nettavisen før valgdagsmålingen kom og partiets valgvake eksploderte i jubel.

- Det var fantastisk oppmuntring å få. Hvis dette blir resultatet er det fantastisk. Men jeg tror vi må ha litt is i magen. Dette er valgdagsmåling, uttalte Solhjell til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.