*Nettavisen* Nyheter.

- En glipp av Sandviken

Foto: (TV 2)

Det sier direktør i Kriminalomsorgen region vest etter at en drapsdømt fange rømte fra sykehuset for to uker siden.

(iBergen.no) - Vanligvis er samarbeidet mellom fengselet og Sandviken sykehus svært godt. Men her har det skjedd en glipp. Det skal varsles når en innsatt blir flyttet over til åpen soning, sier direktør i Kriminalomsorgen Vest, Per Sigurd Våge.

Drapsdømt på rømmen
For to uker siden spaserte en drapsdømt 29-åring gjennom portene til Sandviken sykehus. Mannen har ikke gitt lyd fra seg siden. Tidligere har han vært på rømmen på Gran Canaria.

- 29-åringen mannen brøt den gang vilkårene under prøveløslatelse og var også utilgjengelig for kontakt med kriminalomsorgen. Det var på det grunnlaget at han ble begjært gjeninnsatt og ble varetektsfengslet, sier Våge.

- En avdelingssjef på Sandviken sykehus sier at rømningsfaren ikke er deres business. Hva synes du om det?
- Vi er lei for at han klarte å unndra seg dette oppholdet og skulle gjerne sett at han var overført til fengselet for å fortsette behandlingen i stedet for å bli satt på åpen soning på Sandviken sykehus. De burde helt klart ha meldt fra om at de flyttet pasienten til åpen soning. Politiet kunne også ha tatt grep om de hadde fått visst om at mannen var overflyttet, sier Våge til iBergen.no.

Rømningsfaren skal bedømmes
Folk i varetekt er politiets ansvar å dømme rømningsfaren på - de som soner dom er fengselsvesenets ansvar.

- I dette tilfellet er det ikke lett å vite hva vi snakker om. Dette er en spesiell type varetekt som vi sjelden kommer bort i. Mannen satt på dom, ble prøveløslatt, men brøt den og ble satt i varetekt igjen, sier Våge som er statens prosessfullmektige i gjeninnsettelsessaken mot 29-åringen.

- Har alle rømningene fra Sandviken skadet omdømmet til fengselsvesenet også?
- Nei, det har det ikke. Enkeltepisoder kan skje og det er helt tilfeldig hvor katastrofen - for å kalle det det - rammer. Vi er også i en virksomhet der katastrofer fort kan skje. Når vi har et så tett samarbeid så kan det skje en glipp. Det er utfordrende å jobbe mellom ulike etater. Men når det er sagt så er samarbeidet mellom oss og Sandviken svært godt, sier Våge.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.