*Nettavisen* Nyheter.

- En homo er en «kvinne light»

Foto: Gry Elisabeth Veiby

André Oktay Dahl (H) mener man kan hjelpe muslimske homofile ved å være like hard med muslimer som med kristne.

18.11.07 14:32

(iOslo.no) Dagsavisen skriver i dag om hvordan muslimske homofile sendes til utlandet for å bli hetero.

Avisen forteller at ideelle organisasjoner frykter for livene til de homofile innvandrere som blir tvunget tilbake til sine hjemland. Det som møter dem er en hard prosess hvor de skal bli heterofile gjennom å lese koranen og gifte seg med en av det motsatte kjønn. Blant disse er en gutt i slutten av tenårene som nå befinner seg i Midtøsten, hvor han blir holdt tilbake av foreldrene sine.

Holdes i Midtøsten
- Vi er helt fortvilt og utrolig redde for ham, sier organisasjonsleder Gerd Fleischer i Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (Seif) til Dagsavisen. Hun skal være i kontakt med gutten.

Guttens vanskeligheter er ikke unike for muslimske homser og lesber i Norge. André Oktay Dahl sitter på Stortinget for Høyre og er en av Norges mest profilerte homofile - i tillegg til å være halvt tyrkisk.

- Tar på muslimer med silkehansker
- Situasjonen har ikke blitt så mye bedre siden jeg tok opp dette i Stortinget i vår. Jeg mener, som jeg har gjort før, at norske politikere tar på muslimske miljøer med en helt annen silkehanske enn man gjør med for eksempel kristne. Med de kristne er det bare å «kjøre på». Når det gjelder muslimske miljøer er det bare dialog, sier Oktay Dahl til iOslo.no og legger til:

- Man vegrer seg for å si klart i fra hva som er greit og ikke greit på en helt annen måte enn man har gjort overfor kristne miljøer. Det kan skylder kunnskapsløshet.

- Homo, en «kvinne light»
Oktay Dahl mener kvinneundertrykkende holdninger er mye av grunnen til denne diskrimineringen av muslimske homofile:

- En homofill mann er en slags kvinne light. Han ses på som en underordnet av en heterofil mann Det er et negativt syn i forhold til kjønn, forklarer Oktay Dahl.

Han mener nå at ytterfløyene i politikken nå må komme sterkere på banen og sender et par piler i begge retninger:

- Det hadde ikke skadet at Frp engasjerte seg, når de ellers skal være så klare og tydelige. I dette engasjerer de seg jo ikke. På samme måte engasjerer ikke SV seg. Da kan man stille seg spørsmålet hvorfor?

Hva mener du?
Er det norske samfunnet for tolerant overfor homodiskriminerende muslimske miljøer? Hva kan gjøres for å hjelpe? Har politikerne sviktet? Skriv din kommentar under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.