Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En klok avgjørelse

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Slik er stortingspolitikernes reaksjoner på Janne Kristiansens avgang.

Oslo (NTB): 22. juli-komitémedlem Akhtar Chaudhry (SV), som stilte spørsmålet som trolig felte Janne Kristiansen, mener avgangen var en riktig avgjørelse fra en PST-sjef med manglende tillit.

– En PST-sjef lever jo av tillit, og den senere tid har det vært flere saker der hennes tillit har blitt svekket. Derfor er dette en klok avgjørelse, sier han til NTB.

Chaudhry sier han gjorde sine tanker da Kristiansen svarte på spørsmålene om Pakistan under stortingshøringen onsdag. Verken Stortingets 22. juli-komité eller justiskomiteen ble orientert om Kristiansens avgang i forkant av regjeringens pressemelding, og Chaudhry ble først varslet om saken gjennom nyhetene.

– Dette må ha skjedd sent i går kveld. Nå får jo eksperter vurdere alvorlighetsgraden akkurat i denne saken, men det dreier seg jo om en sammenlagt vurdering over tid, sier Chaudhry, som er enig i at det mer eller mindre var et tidsspørsmål før PST-sjefen måtte gå av.

- Ikke overrasket
Verken Høyres stortingsrepresentant André Oktay Dahl eller Frp-leder Siv Jensen er overrasket over at PST-sjef Janne Kristiansen måtte gå av.

– Statsråden ga henne tillit for noen uker sider, men det var en begrenset tillit. Jeg tror ikke Janne Kristiansen hadde overlevd 22. juli-kommisjonen, sier Oktay Dahl.

Men heller ikke Oktay Dahl hadde trodd at hun skulle miste jobben på grunn av høringen i Stortinget.

Oktay Dahl var til stede som medlem av stortingskomiteen da Janne Kristiansen forklarte seg for stortingsrepresentantene under høringen onsdag.

Bøhler overrasket
– Hun gjorde en grei opptreden i høringen i dag, så det er overraskende at hun nå trekker seg på grunn av noe som kom fram i høringen. Hun gjorde en ordentlig jobb ellers i høringen, sier Jan Bøhler (Ap), nestleder i Stortingets justiskomité og i Stortingets 22. juli-komité, til NRK.

– Hun har vært i noen vanskelige situasjoner i høst, men ting hadde stabilisert seg. Jeg tror ingen i komiteen hadde sett for seg at hun skulle gå av nå, sier Bøhler.

Han vil ikke si noe om hvor alvorlig det er at PST-sjefen snakket om norsk tilstedeværelse i Pakistan.

– Det er opp til PST og Justisdepartementet å vurdere hvor alvorlig det er, sier Bøhler.

Jensen ikke overrasket
Frp-leder Siv Jensen er heller ikke overrasket over at PST-sjefen trekker seg nå, og konstaterer ar tilliten til Kristiansen har vært svekket den senere tid.

– Det er egentlig ikke overraskende at Janne Kristiansen trekker seg. Hun har hatt svekket tillit lenge. Det har vært et tidsspørsmål om når hun selv fant en sak som hun ville gi seg på, sier Frp-leder Siv Jensen til NRK. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere