*Nettavisen* Nyheter.

- En lettelse at de er funnet

Foto: Rune S. Alexandersen (nordlys.no)

- Selv om det er vanskelig og sårt, så er det også en lettelse, sier ordfører.

10.04.13 15:25

Selv om det er tungt at de savnede er endelig bekreftet omkommet, håper ordfører Guttorm Nergård at livet nå kan gå videre.

Les saken i Nordlys

Funn like etter klokken 20
Mandag kveld ble det bekreftet at den siste av de savnede etter skredtragedien på Senja ble funnet. Tidligere mandag ble det offentliggjort at de to som var funnet søndag ettermiddag, var brødrene Robert og Anders Mortensen. Søket etter den siste savnede, Børge Gundersen, fortsatte mandag helt frem til man gjorde et funn av det som etter all sannsynlighet er Gundersen like etter klokken 2000.

Ordfører i Berg kommune, Guttorm Nergård, forteller at selv om det er tung beskjed å få, så oppleves likevel funnet av den siste savnede som en lettelse.

- Selv om det er vanskelig og sårt, så er det også en lettelse. Nå kan vi komme oss videre, sier en medtatt ordfører.

To intense uker
Det var tirsdag 26. mars beskjeden kom om at de tre var savnet etter en skutertur i Tromdalen. Ordfører Nergård beskriver tiden siden da som intens.

- Det har vært mange intense dager nå, med leting, nye snøskred, stengte veier. Alt av tid har gått med til dette. I morgen blir det vel 14 dager siden det skjedde. Det har vært en svært prøvende tid. En belastning for oss alle, men selvsagt aller mest for de pårørende.

Kontakt med de etterlatte
Nergård forteller at han har hatt kontakt med de etterlatte etter at beskjeden om at alle er funnet kom.

- Jeg møtte både foreldre, søsken og andre etterlatte tidligere i dag i forbindelse med syningen av brødrene, og har også snakket med dem etter at den siste beskjeden nå kom, sier han og fortsetter:

- De har det vondt nå, men jeg tror likevel at familiene hadde godt av å få beskjedene.

- Livet må fortsette
Ordføreren er klar på at han mest av alt føler en tomhet blandet med lettelse.

- Vi føler vel alle en tomhet akkurat nå. Vi har fått dem frem. Kriseteamet og presten er hos familiene, så de blir ivaretatt så godt som overhodet mulig.

Han forteller at selv om den siste av de savnede nå er funnet, kommer likevel skredtragedien til å stå i sentrum de neste dagene også.

- Vi har begravelse både torsdag og fredag, så får vi se. Livet må jo fortsette. De etterlatte vil få det tungt i lang tid fremover, men vi skal følge dem og støtte dem så godt vi kan.

Les flere saker i nordlys.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag