RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En lettelse da han falt

Sist oppdatert:
27-åringen som er tiltalt for Aker Brygge-skytingen frykter hevn.

OSLO TINGRETT (Nettavisen):Mannen som er tiltalt for drapsforsøk på to personer, forklarte seg i Oslo tingrett mandag.

- Jeg er veldig redd for disse guttene. Jeg er nesten hundre prosent sikker på at de kommer til å ta hevn på meg. Jeg har hørt rykter om at (...) har planer om å gjøre noe med meg, drepe meg for å si det rett ut, sa 27-åringen.

- Ville bare få ham bort
Det var søndag kveld den 20. august i fjor at mannen ifølge tiltalen trakk skytevåpen og avfyrte minst åtte skudd mot to menn på Aker Brygge i Oslo.

Selv hevder tiltalte at skytingen var nødverge, og i retten mandag nektet han derfor for at han forsøkte å drepe noen.

Han innrømmet imidlertid bare at han skjøt mot en av de to mennene som ble skutt i beinet.

- Jeg skjøt ikke for å drepe. Målet var å få ham vekk fra meg, sa 27-åringen, som ifølge aktor er en del av B-gjengmiljøet.

Mennene som ble beskutt er lederskikkelser i den norsk-pakistanske gjengen Young Guns.

- Pistol fordi jeg er truet
Ifølge tiltalte var det tilfeldig at han var på Aker Brygge kvelden da skuddene falt, fordi vennegjengen hans bare kjørte rundt med bilene sine i Oslo sentrum.

- Det var på en måte en briefe-tur. Det var ikke noe som var planlagt, fortalte 27-åringen i retten.

Men noen av vennene hans hadde lyst til å dra på Mela-festivalen som ble arrangert på Rådhusplassen. Derfor kjørte de og parkerte bilene ved Aker Brygge.

- Jeg gikk ut av bilen der de andre var. Så kom jeg plutselig på at det lå en pistol i bilen som var synlig, som lå mellom setet og armlenet. Jeg gikk tilbake til bilen, og ville jeg legge den i hanskerommet. Jeg åpnet hanskerommet for å legge den der, men så ombestemte jeg meg, sa tiltalte.

27-åringen sa han var redd for at andre skulle finne pistolen, men at han også var bekymret av andre grunner:

- Grunnen til at jeg gikk med våpen har ingenting med dem (red. anm: de fornærmede) å gjøre. En person som ikke har noe med denne saken å gjøre har truet meg på livet mange ganger. Det var grunnen til at jeg hadde pistol i bilen. Jeg tenkte at denne personen kunne være på Aker Brygge, sa han.

- Sa morapuler til oss
Dramaet på Aker Brygge skal ha startet med et munnhuggeri mellom tiltalte og hans kamerater, og de fornærmede.

Ifølge tiltalte skal et av skuddofrene først ha kalt dem for tullinger.

- En av dem jeg var sammen med sa nerd til han, på pakistansk, og så stopper han opp. Så går han til en av de personene som var nærmest ham, og satte ansiktet sitt helt inntil ham. Så sa han morapuler på pakistansk, fortalte 27-åringen.

Deretter skal en av tiltaltes kamerater ha dyttet eller klappet til mannen.

- Det ble en veldig rar stemning, og grunnen til det er at(...) ikke er en person som overhodet tar imot sånne ting. Det er en person som er veldig opptatt av respekt. De fleste som var der visste det tror jeg, sa tiltalte.

Etter dette gikk det ikke lenge før tiltalte avfyrte flere skudd. Grunnen skal ifølge ham ha vært at en av de to fornærmede tok fram en pistol.

- Jeg tok hånda i bukselinninga mi, og så holdt jeg i pistolen. Og når jeg holder den ser jeg at det kommer en pistol ut (...) Når jeg ser at det kommer en pistol ut så tar jeg ladegrep så fort jeg kan. Han kan ikke se meg, derfor skriker jeg til ham for å trekke oppmerksomheten hans mot meg, sa 27-åringen.

To skudd i benet
Tiltalte og det ene skuddofferet løp så mot hverandre, og traff hverandre i fart, ifølge tiltalte.

- Når vi treffer hverandre kjenner jeg våpenet rett under hjertet. Jeg skjønte med en gang at det var en pistol. Det er bare en ting som går opp for meg, jeg kommer til å bli skutt og falle bakover. Så løfter jeg venstrehånda mi for å fjerne hånda hans, men jeg får aldri tak i den. Så skyter jeg ham to ganger i låret, mens han fortsatt holder pistolen på brystet mitt, fortalte 27-åringen, og fortsatte:

- Målet var bare å få ham vekk fra meg. Men jeg får ingen reaksjon. Jeg skyter han to ganger til i det samme benet. Så skriker han og så synker han ned mot bakken. Jeg får en veldig lettelse i hele kroppen, sa tiltalte i sin forklaring.

Deretter løper 27-åringen fra stedet, og han hører flere skudd. Han frykter at noen skyter etter ham, og bestemmer seg derfor for å skyte mot en bil som sto parkert på Aker Brygge.

- Jeg tar pistolen opp, og så peker jeg mot bilen og plasserer tre skudd i bilen, bare for å markere at jeg har flere kuler, sa han.

- Flere som står bak

Påtalemyndigheten mener imidlertid at 27-åringen ikke var alene om det som skjedde. I tilegg til ham er nemlig tre andre menn, som alle skal være sentrale i personer i B-gjengmiljøet, siktet for de mye omtalte skuddene i folkemengden på Aker Brygge.

To av disse er brødre på 28 og 24 år, som også er siktet i forbindelse med hvitvaskingssaken i Norge og Brasil tidligere i år. Den fjerde siktede er tiltaltes tvillingbror, som er på rømmen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere