RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En medisinsk kreftsensasjon

Sist oppdatert:
To år etter at Arne Nesset (74) fikk uhelbredelig lungekreft med spredning til hodet, finner ikke legene spor av kreftceller.

Han blir betegnet som en medisinsk sensasjon. Nå skal en video med ålesundmannen og overlege Finn Wammer ved Ålesund sjukehus brukes som instruksjonsvideo ved legekongresser rundt om i verden.

- Vi forteller om forløpet av sykdommen vår og den behandlingen vi har fått med denne nye medisinen, som foreløpig ikke er godkjent for bruk i Norge, forteller Nesset til Sunnmørsposten.

Avisklipp ble redningen
Kreftpasienten var i realiteten oppgitt av norske leger. Kjemoterapi og stråling stoppet ikke spredningen til lungene og hodet. Et avisklipp fra en utflyttet ålesunder bosatt i Seattle i USA, har trolig berget ham. Artikkelen handlet om en ny medisin som angivelig skulle ha god virkning på lungekreft.

Han tok kontakt med Astra Zeneca som produserer medisinen, og fikk beskjed om at han skulle få pillene dersom en sykehuslege fulgte ham opp. Ålesund sjukehus fikk oversendt 100 tabletter, og etter bare to uker med pillene, var forandringen på bildene av lungene merkbar.

- Gi håp
- Jeg håper at mitt tilfelle kan gi nytt håp for andre som kommer i samme situasjon, sier Nesset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere