RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En ufattelig tragedie for barna

Advokat Helge Hansen skulle hjelpe tobarnsmoren i en økonomisk tvist rundt samværsordningen med barnefaren. Politiet mener tvisten førte til at far drepte mor.

I Bergen tingrett fikk advokaten beskjed om at hans klient var drept.

Den 36 år gamle kvinnen etterlot seg to små gutter. Barnas far og kvinnes eks-mann ble torsdag formiddag siktet for å ha skutt henne i parkeringshuset like ved tinghuset.

- Det er først og fremst en ufattelig tragedie for de to guttene som på en helt meningsløs og brutal måte har mistet moren sin. Det er den første tanken som slo meg. Man har jo også en tanke for de pårørende på begge sider. Dette er fryktelig for alle, sier advokat Helge Hansen til NTB.

Satt i retten
Hansen satt i retten sammen med sorenskriver Erik Elstad for å løse en økonomisk tvist i forbindelse med samværsordningen for det tidligere ekteparets to barn da han fikk den tragiske beskjeden.

- Det er klart at når du sitter i retten og klienten uteblir, så tenker man selvfølgelig ikke i den retningen i det hele tatt. Og når man så får vite dette ved at politiet kommer i rettssalen og forteller hva som er skjedd, så går det i første rekke ikke opp for deg. Og når det først gjør det, så blir man selvfølgelig redd for det som kan skje videre, sier Hansen.

Av frykt for at personen som drepte 36-åringen også kunne ønske å skade sorenskriveren eller kvinnens advokat, ble Hansen sammen med Elstad tatt vare på et annet sted på tinghuset, der det var politi som kunne sikre dem. Også deres kontoransatte ble satt under politibeskyttelse.

Stor lettelse
Store politistyrker jaktet torsdag på 36-åringens tidligere ektemann, en 39 år gammel kapteinløytnant som skulle møtt i retten. Han ble pågrepet uten dramatikk i Aurland i Sogn og Fjordane, 18 mil fra åstedet.

- Nå i ettermiddag er det en stor lettelse at den antatte gjerningsmannen er tatt uten ytterligere skade for noen, sier Hansen. Men han understreker at de foreløpig ikke vet sikkert hvem som står bak drapet på tobarnsmoren.

Ukjent med vold
Advokaten kjenner ikke til at det har vært utøvd noen vold mellom den drepte og den siktede i den tiden han representerte 36-åringen.

- Jeg vet ingenting om det. Det har i den perioden jeg har representert henne, ikke vært noen av disse klassiske episodene med vold, trusler og besøksforbud. Så det som skjedde i dag, kom helt overraskende, sier han.

Hansen ønsker ikke på det nåværende tidspunkt å si noe om hva som kunne vært gjort for å hindre tragedien i Bergen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere