RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Enoksen har panikk

Sist oppdatert:
Olje- og energiministeren handlet i panikk da han kalte inn til pressekonferanse for å legge fram miljøfondet på 20 milliarder, mener Frp.

- Pressekonferansen søndag framstår som en panikkhandling. Enoksen (Sp) la ikke fram en samlet plan, og næringene for fornybar energi vet fortsatt ikke hva de skal forholde seg til, sier stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (Frp) til TV 2 Nettavsen.

Det nye fondet skal erstatte de grønne sertifikatene som Norge skulle etablere i samarbeid med Sverige. Men forhandlingene om dette brøt sammen i mars fordi Ap mente at sertifikatene ville ført til en høyere strømpris.

Lovet kjapt svar i mars
Enoksen lovet da at et alternativ skulle komme på plass raskt, men har fått mye kjeft fra opposisjonen på Stortinget fordi det har tatt så lang tid. Nå hadde han det så travelt med å komme ut med nyheten at det skjedde en søndag ettermiddag. Men Solvik-Olsen mener at statsrådens forslag er så tynt at han like godt kunne ventet til høsten.

- Enoksen la fram fondet på en søndag fordi han var redd for få kritikk en hel sommer for å være treg. Men næringene som blant annet skal satse på vindkraft sier at de ikke våger å sette i gang selv om de har fått konsesjon fordi de ikke vet hvilke rammebetingelser de har, sier Solvik-Olsen som sitter i energi- og miljøkomiteen.

- Hvilke rammebetingelser tenker du på?

- Blant annet hvor mye de får i støtte, og om det er investeringsstøtte eller produksjonsstøtte. Så lenge de ikke vet det, tør de ikke gå ett skritt videre.

- Hvitvasking av oljepenger
Solvik-Olsen påpeker også at regjeringen med det nye fondet bryter handlingsregelen (det vil si ikke bruke mer enn fire prosent mer enn avkastningen av pensjonsfondet, red.anm.)

- Jeg skal være ærlig å si at Frp aldri har respekt handlingsreglene fordi vi tror at det ikke skader norsk økonomi å bruke mer enn fire prosent av overskuddet. Men regjeringspartiene, som har kritisert oss for å være uansvarlige, vil nå opprette et fond på 20 milliarder kroner som ikke omfattes av handlingsregelen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere