*Nettavisen* Nyheter.

- Er broren min terrorist?

Somaliere vil ha debatt om det norske terrorbegrepet. Nå varsler de demonstrasjon i Oslo.

04.03.08 13:42

Somalierne i Norge ønsker en debatt om hva norske myndigheter mener er terrorisme, og hva som er frigjøringskamp. Mange av somalierne i Norge ønsker Etiopia ut av Somalia og støtter gruppene i Somalia som kjemper mot det de kaller okkupasjonsmakten.

- Jeg definerer ikke broren min som terrorist. Hvis broren min er terrorist, så er jeg terrorist, sier norsksomalier Bashe Musse til Nettavisen. Han leder Somalisk nettverk som nå planlegger en demonstrasjon i Oslo. Musse har ikke selv familie i kampene, men støtter sine landsbrødre i hjemlandet som kjemper for et fritt Somalia, og ser på dem som frihetskjempere på lik linje med de norske Gutta på skauen.

- De aller fleste norsksomaliere anser det som foregår i Somalia som en motstandskamp og en frigjøringsbevegelse, slik som det var i Norge under krigen. Hvis en nordmann drepte en tysker under krigen, ville han blitt definert som terrorist, sier Musse til Klassekampen.

Nøyaktig hvor og når markeringen skal starte, blir avklart senere tirsdag.

- Vi kaller det en markering. Vi vil overlevere et protestbrev til justisministeren. Vi opplever det som nå skjer som en politisk sak, og ikke en politisak, sier han til Nettavsien.

Demonstrasjonen skjer etter at tre personer forrige uke ble pågrepet for finansiell støtte av gruppen al-Shabab. Dette er en militant gruppe som kjemper mot det styrende regimet i Somalia. 38-åringen som ble varetektsfengslet lørdag, sier at han støtter en fredsorganisasjon og ikke en terrororganisasjon.

Les: Avviser terrorkobling

Det norske terrorlovgivningen i Norge skiller ikke mellom terror og frigjøringskamp. Norske myndigheter har heller ikke en liste over hva som er terrororganisasjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.