- Er ikke et 13-hodet troll

- Dette er en forferdelig sak for Klunglands familie, for de Nokas-ansatte, men også for de som sitter her uskyldig, sier forsvareren til Lars Erik Andersen.

12.01.06 13:31

OSLO/STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Lars-Erik Andersen har siden begynnelsen av Nokas-rettssaken høylytt hevdet sin uskyld. Han har også sagt i et TV 2-intervju at han er sikker på ikke å bli dømt for ranet.

Onsdag ba hans forsvarer, Steinar Wiik Sørvik, om ikke å se på de tiltalte som «Et 13-hodet troll» men vurdere hver og en av dem individuelt.

- Dette er en forferdelig sak for Klunglands familie, for de Nokas-ansatte, men også for de som sitter her uskyldig. Lars Erik Andersen er uskyldig, sa Wiik Sørvik i sin prosedyre i retten.

Andersen har sagt i retten at han sov på en sofa i Oslo ransdagen. Dette bekreftes av hans kamerat, men dette tror altså ikke påtalemyndigheten på. Også flere andre har vitnet om at Andersen muligens var i Oslo rundt tidspunktet, men de har ikke kunnet stadfeste nøyaktig tidspunkt for når de snakket med ham.

- Har alibi
- Andersen har fem fullverdige alibier, konstaterte Andersens forsvarer, og minte retten på at det ikke er Andersen, men påtalemyndigheten, som har bevisbyrden.

- Kan retten utelukke at disse stemmer, sa Sørvik.

Andersen er teknisk knyttet til drapet gjennom DNA på en balaklava funnet blant ransutstyret i Drammen. Andersen selv hevder at han må ha avlagt DNA på hetten mens han besøkte sin venn David Toska i Stavanger før ranet.

Påtalemyndigheten sa i sin prosedyre at en slik hette ikke inngikk som en naturlig del av kleskolleksjonen til Toska eller samboeren, og at Andersen derfor ikke kan ha lagt igjen DNA på en vennevisitt.

«Shopper» bevis
Sørvik mener at dette DNAet langt fra er fellende, og har tidligere vist til at også andre personer, som ikke er siktet i saken, også har sitt DNA blant ransutstyret i Drammen. Han mener at påtalemyndigheten i Nokas-saken bruker bevisene for å få deres historie til å passe, men ser bort fra de bevisene som ikke passer med den versjonen som tiltalen bygger på.

- Det er som å gå inn på supermarked med tusenvis av varer, så plukker man ut det man vil ha, sa Sørvik i Stavanger tingrett.

I utgangspunktet skulle forsvarernes prosedyrer i Stavanger tingrett være ferdig fredag, men prosedyrene blir høyst sannsynlig ikke avsluttet før tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.