RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et bor kom ut av kneet mitt

Sist oppdatert:
Nattesøvnen ble avbrutt av en sjokkartet opplevelse for Bjørn Bergsvik.

Bjørn Bergsvik (43) ble operert for en kneskade i november i fjor. Natt til onsdag kom et knekt bor ut av kneet.

Sørlandet sykehus la med vilje igjen en 2,7 centimeter lang borspiss inne i kneet under operasjonen i fjor. Selv visste pasienten ingenting om dette før den kom ut igjen natt til onsdag, skriver Fedrelandsvennen.no

- Jeg våknet av at boret hang seg opp i dyna da jeg snudde meg i søvne. Da stakk det nok fire, fem milimeter ut fra kneet, sier Bjørn Bergsvik til Nettavisen.

- Aldri sett liknende
Onsdag gikk han sporenstreks til fastlegen sin for å fjerne boret helt.

(Artikkelen fortsetter under)

- Jeg kan bekrefte at jeg fjernet et rundt 3 centimeter langt bor med lokalbedøvelse onsdag. Jeg har aldri sett noe lignende, sier lege Kenneth Kaland Fjellstad ved Randesund helsesenter til Fedrelandsvennen.no.

Bergsvik hadde hatt en smertefull byll på kneet i nesten tre uker, som han ikke skjønte hvor kom fra.

- Det var en voksende kul, nærmest en byll, som var vond å ta på. Jeg opplevde også til tider at det kunne være smertefullt å gå på beinet, sier Bjørn Bergsvik til Nettavisen.

Huden sprakk
Han tok kontakt med fastlegen sin på mandag, og ble sendt direkte til røntgenundersøkelse. Der ble det fastslått at det kunne være et bor i kneet.

- Jeg syntes jo det hørtes veldig rart ut. Jeg hadde ikke blitt informert om at det skulle være igjen rester av utstyr i kneet etter operasjonen, sier Kristiansand-mannen. Men han forteller at han selv kunne se på dataskjermen at det satt et taggete fremmedlegene i kneet.

Samme ettermiddag sprakk huden på kneet mens han satt på en ergometersykkel.

- Ufattelig
- Jeg kom hjem fra trening, og kunne se at det var noe svart inne i såret. Men likevel kunne jeg ikke få meg til å tro at det var et gjenglemt bor som var på vei ut, sier han lattermildt til Nettavisen.

Boret på 2,7 centimeter har han tatt vare på, som et minne om den spesielle opplevelsen. Han beskriver hele hendelsen som udramatisk, men synes likevel at det hadde vært på sin plass med en beskjed fra operasjonslegene.

- Hadde jeg visst om det, hadde jeg sluppet de to-tre ukene med plager. Da kunne jeg fått boret fjernet med en gang det begynte å vi meg vansker, mener Bergsvik.

- Riktig håndtert
Sørlandet sykehus i Kristiansand avviser at dette er en sykehustabbe. Faktisk ville det å fjerne det brukkede boret kunne gi skade i skjelettet.

- Boret var sterilt, og legen valgte å la det bli liggende igjen. Vanligvis vil et slikt fremmedlegeme kunne ligge der til evig tid. Dette er håndtert helt riktig, sier avdelingsoverlege Øystein Berg ved Ortopedisk avdeling til Fedrelandsvennen.no.

Overlegen understreker at dette er en uvanlig situasjon, men at slikt hender fra tid til annen.

- Så lenge det er inni skjelettet og skjult, er vurderingen hvor mye skade en må gjøre for å få tak i det, sier Berg til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere