RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

- Et sant helvete

Sist oppdatert:
Statens vegvesen innrømmer at mange kryss kunne vært bedre.

(iOslo.no) Etter iOslo.nos sak om de to verste veikryssene i Oslo, har tilbakemeldingene fra leserne strømmet på. Samtidig som noen har understreket at Smestad- og Storokrysset er blant de verste kryssene, er det også mange andre veikryss som får det glatte lag.

Mens en leser betegner Carl Berner-krysset som et sant helvete, mener flere at krysset i Grenseveien rett før Valle Hovin er det verste.

Hva mener du er Norges verste kryss? Tips oss på mail til tips@ioslo.no.

Tipsene som har kommet inn har vi igjen tatt opp med Statens vegvesen, som har kommet med tilbakemeldinger på hva som er problemet, og hva som eventuelt kan gjøres.

- Man kan ringe Statens vegvesen på 175 - uansett feil eller problem, sier Pawel Gajowniczek i trafikkseksjonen i Statens vegvesens region Øst.

Kan utbedres
Han forteller at de har sett ganske nøye på mulighetene i de fleste veikryss, men understreker at det kan være muligheter for utbedring.

- Situasjonen kan endre seg nesten fra dag til dag, og det er ganske ofte potensiale til forbedring, sier Gajowniczek.

Og før man irriterer seg grenseløst over et kryss hvor trikken og bussene får all forkjørsrett, understreker han følgende:

- Man må bare huske på at vi ofte må prioritere kollektivtrafikken. Når man prioriterer en gruppe, må man nedprioritere en annen.

Krysset Grenseveien - Grensesvingen:
En av iOslo.nos lesere skriver at det alltid er kø i dette krysset, og at det er svært mye sniking og farlig kjøring i krysset.

- Dette kjenner vi godt til. Så sent som i forrige uke endret vi på tider, og prøvde å forbedre krysset. Men dette er et veldig overbelastet kryss, og problemet er gangfeltet fra t-banen, sier Gajowniczek.

Han forteller at det er gjort undersøkelser om det lønner seg å signalregulere gangfeltet. Konklusjonen var imidlertid at det hadde gitt veldig lang ventetid for de gående hvis man skulle slippe gjennom tilsvarende trafikk som i dag.

- Her tror jeg det er veldig lite vi kan gjøre, men vi følger krysset, og har gjort mange tiltak, sier Gajowniczek

Carl Berners plass:
En irritert leser skriver til iOslo.no at dette krysset er et sant helvete, på grunn av arbeidet på stedet.

- Dette er midlertidige ulemper, på grunn av arbeidet. Så vidt jeg vet kommer det en midlertidig rundkjøring her i midten av juli. Det vil lette belastningen i krysset, sier Gajowniczek

Haakon VIIs gate - Munkedamsveien:
Ronny skriver til iOslo.no med følgende melding:

- Oslos mest irriterende veikryss er uten tvil krysset Haakon Viis gate /Munkedamsveien, spesielt når du kommer fra Rådhuset og skal til venstre inn i Munkedamsveien!

Vegvesenets mann påpeker at Ronny ikke er den eneste som fortviler.

- Dette er veldig sterkt belastet, og vi får mange tilbakemeldinger på dette krysset. Men det er veldig mange busser som skal kjøre på Ring 1, og vi er nødt til å prioritere det. Det gjør at det fort blir store forsinkelser. Vi følger nøye med om noe kan gjøres, sier han.

Tøyenkrysset:
iOslo.no fikk også en melding om Tøyenkrysset, det vil si der Ring 2 (Finnmarkgata) krysser Økernveien.

«Tøyenkrysset er et utrolig irriterende kryss å stå i. For en tid tilbake drev de med arbeid i Finnmarkgata, og lyskrysset ble erstattet av en rundkjøring. De månedene rundkjøringen stod der, gled trafikken mye smidigere, og det var nesten ikke køer å snakke om noen tid på døgnet»

- Hva er problemet her, Gajowniczek?

- Det er et ganske komplisert signalanlegg. Men her er det besluttet å skjerme området ned mot Botanisk hage, på grunn av 3-4 skoler vil man minske gjennomkjøringen. Per dags dato har vi også prioritert bussens linje 20 her. Det skaper en del problemer.

- Hvorfor ikke rundkjøring?

- Det opprinnelige forslaget fra Statens vegvesen var rundkjøring, men Oslo kommune bestemte at det skulle være lysregulert kryss, blant annet for å skjerme Tøyen-området, sier Gajowniczek

Hauketo:
En irritert leser skriver inn og forteller at kryssene forbi Hauketo togstasjon, på Nedre Prinsdals vei, er et fælt sted å kjøre. Gajowniczek er enig i at dette ikke er optimalt.

- Disse kryssene er overbelastet. Om morgenen er det krysset nærmest byen som er flaskehalsen, om ettermiddagen det midterste krysset. Her er det rett og slett for mange biler, og det er vanskelig å gjøre noe.

Han understreker at det foreligger planer om å bygge rundkjøring i krysset nærmest Holmlia, og han håper at etablering av en ny parkeringsplass vil føre til at flere benytter seg av offentlig kommunikasjon fra stasjonen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere