*Nettavisen* Nyheter.

- EU-ja er landsforræderi

Lederen for Nei til EU i Finnmark, Cecilie Hansen, synes det er helt greit å beskylde EU-tilhengere for landsforræderi.

Hun støtter påstander fra Folkeaksjonen mot EU-medlemskap om at det kan betraktes som statskupp og landssvik å føre Norge inn i EU, melder NRK Finnmark.

Hardbarkede EU-motstandere har fylket seg i Folkeaksjonen mot EU-medlemskap og etablert nettstedet «landsforraderi.123webhotell.no». Her heter det at EU-tilhengerne i stillhet forbereder seg på et statskupp og at de gjennom sine støttespillere på Stortinget styrer Norge med en destruktiv og forræderisk politikk.

- Jeg har stor forståelse for at man velger å bruke så kraftige ord og begreper i denne sammenhengen. Spesielt den nordnorske befolkinga sover. Vi er nødt til å vekke befolkninga opp, så de ser og skjønner hva som er i ferd med å skje, sier lederen for Nei til EU i Finnmark, Cecilie Hansen, til NRK Finnmark.

Ordbruken hos de hardbarkede EU-motstanderne vekker sterke reaksjoner hos de som nå stemples som forrædere: Ordfører i Loppa og aktiv i organisasjonen Kysten inn i EU, Arne Dag Isaksen, er opprørt:

- I demokratiet Norge har vi valgt et storting som har ansvaret for at vi ikke gjør noe grunnlovsstridig og sørge for at Norge består som selvstendig nasjon. Å tillegge Stortinget slike motiver er meningsløst. Det er helt håpløst å føre en debatt på det nivået, sier Isaksen til NRK Finnmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.