RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

- Få alle kortene på bordet, Jens!

Sist oppdatert:
Statsministeren presses fra skanse til skanse i hijabsaken.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen sendte 24. februar et brev til både statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Knut Storberget med flere spørsmål rundt hijabsaken.

Giske: - Regjeringen sa ikke ja til hijab
Les også: Skal hijab-grille Storberget
Les også: Dette brevet var hemmelig

Komiteleder Lodve Solholm (Frp) mener VGs avsløring onsdag tyder på at fokuset nå bør endres fra Knut Storberget:

- Hvis det er riktig at dette er en regjeringsbeslutning, slik VG skriver, må fokuset flyttes over på rollen til statsministeren, sier Solholm til Nettavisen på telefon fra utlandet.

VG avslørte onsdag at en protokoll fra regjeringskonferansen 29. januar viser at regjeringen den dagen besluttet å be Politidirektoratet om å endre politiets uniformsreglement. Avisen refererer også til et regjeringsnotat, som var Storbergets eget forslag til regjeringen. Der sier han «ja» til religiøse hodeplagg.

- Vi forventer svar fra statsministeren i løpet av kort tid, så får Carl I Hagen, Foss og jeg får diskutere dette over helgen, sier Solholm.

- Hvor sannsynlig er det at vi får en åpen høring?

- Nei, det vil jeg ikke spekulere på. Når det gjelder spørsmålene til justisministeren, avventer vi svar fra ham når han er friskmeldt. Det er ikke noe settestatsråd kan svare på, understreker Solholm.

Les også: - Jens sa ja til politihijab
Les også: - Sa ikke ja til hijab

Høyre: - Pinlig
Stoltenberg har et forklaringsproblem overfor offentligheten og Stortinget i hijabsaken, mener Per-Kristian Foss (H).

- Jeg synes det er pinlig at regjeringen lar sin egen justisminister i stikken, ved å rett og slett overlate til ham å bortforklare og tåkelegge de manøvre regjeringen selv har stilt seg bak, sier Foss på partiets hjemmesider.

- Det har blitt etterlatt et inntrykk om at en ikke hadde bestemt seg før en henla hele hijabsaken. Det tyder jo nå på at det ikke er riktig, sier Foss.

Snakket usant
Han reagerer på at justisminister Knut Storberget har måttet stå til rette for behandlingen av saken.

- Jeg synes at regjeringen ved statsministeren bør forklare hva som har skjedd, slik at ikke justisministeren står igjen som en eneste stor pinlighet.

- Hvis opplysningene stemmer, så tyder det på at både statsminister og justisminister ikke har fortalt hele sannheten, sier Foss.

KrFs Knut Arild Hareide er svært kritisk til håndteringen:

- Knut Storberget var på «RedaksjonEn» etter at saken ble kjent og forsvarte Hijabforslaget. Jeg kan ikke vite om han hadde ryggdekning for det, men min erfaring som statsråd forteller meg at du går ikke ut med slike saker uten at det er avgjort i regjeringen, sier Hareide til Nettavisen.

KrF: - Full forvirring
Kristelig Folkeparti er beinharde i sin kritikk av regjeringen og mener at nå må alle kortene på bordet.

- Jeg vil foreløpig ikke si at noen har løyet – men det hersker full forvirring. De eneste som taper på at ikke alt legges fram nå er statsministeren, justisministeren og ledelsen i justisdepartementet, sier Hareide til nettavisen.

- Det vi har trodd er at hijabsaken var et dårlig politisk håndverk lenger ned i systemet. Nå viser det seg at saken er et meget dårlig håndverk på toppnivå. Denne saken rammer statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Knut Storberget med full tyngde, legger Hareide til.

- Rydd opp nå!
Hareide synes ikke Jens har tatt ansvaret for prosessen i hijabsaken på noen god måte.

- Først blir saken presentert som om Knut Storberget ikke visste noe om dette i det hele tatt, deretter blir det framholdt at det var en embetsperson som hadde skylden, og nå til slutt kommer det fram at saken har vært på regjeringens bord. Men at det er uvisst om det ble tatt noen beslutning, sier Hareide.

- KrFs klare råd til regjeringen nå er: Rydd opp i uklarhetene. Redegjør for det som har skjedd, sier Hareide.

Frp:«Dekkoperasjon»
Frp-formann Siv Jensen beskriver det hele som en «dekkoperasjon»:

- Nå må Stoltenberg ta ansvar og frigjøre regjeringsnotatet, sier Jensen til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere