RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Falsk katastrofealarm i Bergen

Sist oppdatert:
Meldingen om eksplosjonsfarlig gasslekkasje ser ut til å ha vært overdrevet.

(iBergen.no) Klokken 13.30 tirsdag ettermiddag gikk katastrofealarmen i Bergen. En lekkasje som involverte hexylenglycol, som er en meget brannfarlig gass og som i tillegg er farlig å ånde inn, skulle ha oppstått på gassanlegget på Kolsnes i Øygarden. Operasjonsledelsen til politiet i Bergen koblet inn alle enheter, brann, politi og helse og i tillegg ble sivilforsvaret forsøkt samlet og satt i bevegelse i retning Kollsnes.

- Vi handler nå som om det skulle være reelt, sier operatør Frode Kolltveit ved Bergen politidistrikt etter uttrekningen som garantert får etterspill.

Stedet ligger omtrent en times kjøring fra Bergen sentrum.

Operasjonsleder, Bjarne Flokenes, sa til iBergen.no at de hadde instrukser om å evakuere alle til 100 meter unna anlegget. Samtidig ble folk som kjørte asfalt til anlegget bedt om å kjøre utover i Øygarden så langt de kom, ifølge våre kilder.

Plutselig kom det en litt slukkøret melding på radioen om at det hele var en øvelse iscenesatt lokalt. Dette hadde det ikke vært informert om og operasjonsleder kalte tilbake alle enheter.

Fem minutter senere ble det slått kontra. Da iBergen.no endelig kom i kontakt med politiet fikk vi til svar at de kunne ikke snakke fordi det var midt i vaktskifte. Mannskaper ble nok en gang sendt til Øygarden.

Meldinger videre gikk ut på at situasjonen «var under kontroll» at «brannen var slukket» - uten at noen kunne bekrefte at det hadde vært noen brann.

- Det har visst vært en liten lekkasje, men det var ikke noen grunn til evakuering, sier operatør Frode Kolltveit ved Bergen politidistrikt til iBergen.no.

- Hvem fikk dere meldingen av?

- Det fikk vi av folk på anlegget.

- Er du sikker på at det har vært noen lekkasje?

- Så vidt vi vet har det det.

I øyeblikket er den offisielle statusen at situasjonen er under kontroll.

Ifølge Kolltveit sitter de involverte enhetene nå i et brifingmøte for å oppsummere erfaringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere