RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Familieøkonomien bedret

Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner
Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner
Sist oppdatert:
- Familiene har fått betydelig bedre økonomi under denne regjeringen enn hva de hadde før, hevder Høyres Jan Tore Sanner.

Det hevdet Høyres Jan Tore Sanner under sitt innlegg i finansdebatten i Stortinget torsdag.

Regjeringspartienes fraksjonsleder i finanskomiteen var raus med rosen til Fremskrittspartiet for å ha bidratt til det han karakteriserer som det mest ryddige budsjettforliket i denne stortingsperioden.

70.000 kroner
Som følge av statsbudsjettene og rentesituasjonen i inneværende periode har barnefamiliene fått det betydelig bedre, mener Sanner.

- Familieøkonomien er styrket med 70.000 kroner. For vanlige familier betyr det mye hvem som styrer Norge, sa Sanner i debatten.

Han pekte på at selv om momsen øker med ett prosentpoeng gjennom kveldens budsjettvedtak, vil en lærerfamilie sitte igjen med 5.900 kroner mer neste år. Dette ville ikke skjedd med en annen regjering, hevdet Sanner.

- Lærerne er noen rikinger som fremdeles skal betale kakseskatt - mener Arbeiderpartiet, sa Sanner i debatten.

Skremt av SV
Sanner kom i sitt innlegg inn på Sosialistisk Venstrepartis «avsløring» av hvor Høyre vil kutte, dersom de beholder makt etter neste valg.

- Det er ganske skremmende at et parti som vil ha makt, ikke har fått med seg at det finnes noe som heter økonomisk vekst, sa Sanner.

Sanner ga uttrykk for at han er skremt over de planlagte skatteøkninger som både Ap, SV og Senterpartiet legger opp til i sine alternative budsjetter. Han var også skremt over at kontantstøtten vil forsvinne og det offentlige reformarbeidet stoppe opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere