RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Familien var ikke tilfeldige ofre

RANET BARNEFAMILIE: Her på Økern i Oslo gikk de fire utenlandske ranerne til angrep med våpen for å rane til seg gjenstander og penger.
RANET BARNEFAMILIE: Her på Økern i Oslo gikk de fire utenlandske ranerne til angrep med våpen for å rane til seg gjenstander og penger. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
Sist oppdatert:
Politiet mener nå at det brutale ranet av familien som ble sperret inne på Økern i helgen, ikke var tilfeldig.

- Utfra avhør som er foretatt i helgen så mener vi at det ikke er en tilfeldig valgt adresse gjerningsmennene har vært på, sier etterforskningsleder Stein Erik Olsen ved Stovner politistasjon til NRK.

Politiet bygger teorien blant annet på uttalelser som ranerne kom med til de fornærmede under ranet. De mistenker at noen kan ha sendt ranerne til huset for å begå ranet.

Familiefaren er håndverker og selvstendig næringsdrivende. Politiet etterforsker om ranet kan være knyttet til hans firma, men faren har selv sagt at han ikke har noen uoverensstemmelser med noen.

Låst inne på badet
Det var lørdag kveld klokken 20.30 at fire maskerte menn tok seg inn i boligen til barnefamilien på Økern i Oslo. Ingen er så langt pågrepet for ranet.

- De kommer inn hovedinngangen gjennom ulåst dør, tar kontroll på familien og truer dem. De tar med seg gjenstander, men det er usikkert hva og hvor mye de fikk med seg, sa vaktleder Ole-Petter Jacobsen ved Sentralvakta i Oslo til iOslo.no søndag.

I tillegg til gjenstander skal de fire mennene, som hadde på seg finlandshetter, ha fått med seg et pengebeløp. Ranerne var i huset i en hel time.

- Det blir å spekulere. Vi vet ikke hvorfor det blir brukt en time. Det vi vet er at disse fire mennene truet familien til å holde seg i ro, for så å låse dem inne på badet i kjelleren før de forsvant ut av huset, fortalte Jacobsen søndag.

Ut av et vindu greide familiefaren å få seg ut av huset, for så å varsle naboer om det som hadde skjedd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere