RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fant Aker Brygge-våpenet

Sist oppdatert:
Dagen før medsiktede i Brasil skulle forklare seg la 26-åringen kortene på bordet.

Den 26 år gamle mannen, som er siktet etter skytingen på Aker Brygge i august fjor, kom dermed B-gjenglederen som sitter fengslet i Brasil i forkjøpet.

- Han ønsket plutselig å forklare seg, noe han har nektet hele tiden han har sittet i varetekt, sier politiadvokat Cecilie Gulnes ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Torsdag ble mannen avhørt av politiet, dagen før gjenglederen i Brasil erkjente at han var tilstede under skytingen - og navnga 26-åringen som den som skjøt.

- Han visste at vi skulle ha avhør i Brasil, sier Gulnes.

- Gjennombrudd

26-åringen erkjente at han var med på skytingen på Aker Brygge i Oslo den 20. august i fjor. Han opplyste også om hvor politiet kunne finne våpenet han skal ha brukt under skytingen.

- Han erkjente at han var en av skytterne. Men han forklarte også hvordan vi skulle finne våpenet han mente han brukte under skytingen. Da politiet reiste til stedet fant vi et våpen, og vi undersøker nå om det virkelig er et av våpnene som ble brukt, sier Gulnes til Nettavisen.

Våpenet ble funnet et sted på Østlandet.

Hun karakteriserer dette som et delvis gjennombrudd i etterforskningen.

- Det er et lite gjennombrudd, men det er ikke et fullstendig gjennombrudd. Vi har fortsatt en skytter som er på rømmen, sier Gulnes.

Funnet på Østlandet

To menn ble skutt i beina av gjengmedlemmer på Aker Brygge under den dramatiske skytingen. Fire personer er siktet i saken, og av disse har politiet kontroll på tre.

- Han har ikke blitt spurt om straffskyld, men han har forklart seg på en slik måte at jeg blir overrasket om han erkjenner straffskyld. Han legger opp til at det skal ha vært en nødvergesituasjon, sier politiadvokaten.

Gulnes forteller at avhøret av mannen vil fortsette på mandag.

- Ikke nytt fra Brasil
Tidligere søndag skrev Nettavisen om gjenglederen (24) i Brasil som ifølge hans advokat er livredd og frykter å bli drept i brasiliansk fengsel, og at han derfor nå har begynt å snakke.

Håpet er lavere straff og bedre soningsforhold.

- Han har navngitt den av sine venner som han mener skjøt ved Aker Brygge i august 2006, sa mannens advokat, Marius Oscar Dietrichson, til Nettavisen.

- Min klient var til stede ved skytingen, og har forklart seg om det, sa advokaten til mannen som er siktet både for skytingen på Aker Brygge og i forbindelse med politiets store gjengaksjon denne uken.

Men politiet sier nå at de ikke synes 24-åringens forklaring har hjulpet dem særlig mye.

- Det som kom fram i avhør i Brasil var ikke nytt for oss. For vedkommende som ble navngitt gikk i avhør hos oss på torsdag, der han erkjente at han hadde skutt på Aker Brygge, sier Gulnes.

Hun karakteriserer gjenglederens forklaring som ganske tynn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere