*Nettavisen* Nyheter.

- Fantastisk at de stormet rønna!

Blitz forsvarer seg via sin egen nettside, mens debattene mot dem raser.

27.04.07 16:06

Både representanter fra Blitz selv, deres støttespillere – og ikke minst de som er imot Blitz, har fått utløp for sine følelser på nett i morgentimene.

Sterke meninger
Utallige bloggere har skrevet om gårsdagens opptøyer, og ikke overraskende har nettsamfunnet Facebook en rekke grupper som omhandler temaet. Torsdag kveld, natt til fredag og fredag formiddag har gruppemedlemmene diskutert heftig.

Gruppene har navn som «Riv Blitz», «Antiræddiser», «Trenger vi egentlig blitzere» og «Hater rød ungdom». Det er gruppen «Riv Blitz» som har flest medlemmer, og her er også de heftigste debattene. I tillegg er det selvfølgelig også støttegrupper som forsvarer Blitz.

- Fantastisk at politiet stormet rønna! Når de fant over 70 kasser med knallskudd og kasteskyts er det bare å iverksette riving, skriver et av medlemmene i dag tidlig på «Riv Blitz».

- Noen ganger får jeg lyst til å begynne på politiutdanning, så jeg en dag kan stå med skjold, batong og vest og denge løs på blitzere, sier en annen.

Les også: - Kast blitzerne ut

Les også: Raidet Blitz for eksplosiver

Les også: Her prøver de å tenne på politibilen


- Murstein i stua

Blitz har støtte hos mange, selv etter torsdagens voldsomme opptøyer.


- Er det ikke viktig å opprettholde ett mangfold i meninger, livssyn og aktiviter? Noen vil kanskje mene at nettopp dette er en forutsetning for reelt demokrati, skriver en av de som støtter Blitz på Facebook.


- Vi kan ikke kvele og undertrykket et helt tankesett fordi noen har murstein i stua. Vi må beholde deler av tankesettet og kvitte oss med andre, skriver en annen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Blitz blir!
På Blitz egen nettside, forklarer de gårsdagens opptøyer gjennom en pressemelding.


- Politiet hevder at de har funnet en eske med knallskudd og det de kaller «hjemmelagde bomber» på Blitz, men at de ikke vet om dette skulle brukes i NATO-demonstrasjonen. I og med at NATO-demonstrasjonen forlengst var over, er det opplagt at smellskuddene ikke skulle brukes i demonstrasjonen, forklares det.

Kassene med stein skal ifølge Blitz stamme fra tidligere angrep på huset, og ha vært i pressens søkelys for over ti år siden.


- Når det gjelder kassene med stein som ble funnet på huset, vet politiet godt at de stammer fra tiden huset var under stadige angrep fra nazister, og politiet viste de samme kassene frem til pressen også etter en razzia i 1995, skriver de videre i pressemeldingen.

Skal feire jubileum
Blitz fyller 25 år natt til 1. mai, og vil bruke de neste dagene på feiring.


- Historien til Blitz inneholder mange håpløse storminger fra politiets side. De har ikke klart å fjerne oss til tross for alle forsøk på kriminalisering, og de skal hvertfall ikke klare det denne gang! Blitz blir! Denne pressemeldingen er den eneste uttalelse Blitz kommer til å gi om denne razziaen, og vil de nærmeste dagene konsentrere oss om å feire vårt store jubileum, avslutter de i pressemeldingen.

- Skaper uhygge
Frps ChristianTybring-Gjedde mener Oslo kommune må tømme Blitzhuset i Pilestredet.


- Avtalen mellom Oslo kommune og Blitzhuset har de overtrådt til gagns. Det mest skremmende er at Blitz skaper en uhygge og en frykt blant folk flest. Vi kan ikke fortsette å unnskylde dem, sier han til Nettavisen. Les hele saken her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.